Videoherní akce Gamescom 2021 započne již příští týden a jak už tomu bývá zvykem, vše odpálí Geoff Keighley (jeho spolumoderátorkou bude Natascha Becker) se svojí Gamescom Opening Night Live. Ta proběhne ještě před začátkem hlavní akce, tedy 25. 8. od 19:30 hodin našeho času. Celá show potrvá dvě hodiny a objeví se na ní přes třicet her. Bude se jednat jak o nová oznámení, tak i o novinky ohledně již známých titulů.

Gamescom to není pouze Geoff Keighley a Gamescom Opening Night Live. Ještě před touto show se můžete těšit na konferenci Microsoftu, která proběhne 24. 8. od 19:00. V průběhu Gamescomu by se také měl objevit Techland se svojí Gamescom edicí Dying 2 Know, která se zaměří na boj a parkour v Dying Light 2 Stay Human.

Nesmíme ale zapomenout na hlavní dny Gamescomu, v rámci nich bude Gamescom: Awesome Indies (26. 8. od 20:30). V průběhu tohoto panelu se objeví 40 indie titulů. Hned po skončení Awesome Indies bude následovat Future Games Show a další den vše zakončí IGN s novými trailery a podrobnou analýzou těch již ukázaných.