Další ročník světoznámé akce Gamescom se pomalu, ale jistě blíží a k dispozici je konečně soupiska účastníků. Kromě menších studií jako je Team 17 či 505 Games se můžeme těšit na velikány v podobě EA, Ubisoftu, Bandai Namca a dalších.

List účastnících se herních studií je tak naplněný úplně k prasknutí. Na Gamescomu 2021 můžeme totiž očekávat společnosti 505 Games, Activision, Aerosoft, Assemble Entertainment, Astragon Entertainment, Bandai Namco, Bethesda, Electronic Arts, Gamevil Com2us Europe, Headup, Indie Arena Booth, Koch Media, NExT Studios (Tencent Games), Sega Europe, Team17, Thunderful Games, Ubisoft, Wargaming a Xbox.

Z těch největších v současné době chybí Sony s PlayStationem. Loni se Sony akce neúčastnila, ale v předešlých letech na Gamescomu nechyběla.

Gamescom se bude letos odehrávat zcela v digitální podobě. Akce měla původně probíhat jak v digitální, tak i v normální podobě. Ovšem kvůli opatřením, zavedeným z důvodu stále probíhající pandemie koronaviru, se od tohoto plánu opustilo. Můžeme tak očekávat podobnou show, jako jsme mohli vidět při loňském ročníku. Vše odstartuje Geoff Keighley se svojí Gamescom: Opening Night Live show, která proběhne 25. srpna/augusta. Tedy den před začátkem hlavního programu Gamescomu, který začíná 26. 8. a končí 27. 8.

Na letošním Gamescomu se můžeme těšit na takzvaný Gamescom Now. To bude takové centrum celé akce a kromě programu jednotlivých studií zde najdete také virtuální stánky. Hlavním tématem Gamescomu 2021 je Hry: Nový standard (v originále Games: The New Normal). Organizátoři tvrdí, že se akce bude zaměřovat na potenciál her ve společnosti, "více her za méně peněz" a živá vysílání. Mimo to se zde objeví 80 "vybraných nejlepších indie titulů", které doplní hry představené letošními účastníky.

Oliver Frese, COO organizátora akce Koelnmesse, řekl: "Zejména vzhledem k výzvám pro produkci her během koronavirové pandemie a mnohem kratší době přípravy na digitální akce, nás těší velmi působivý seznam partnerů Gamescomu, kteří jsou již potvrzeni."

"Díky tomu čistě digitální Gamescom se svými show a inovacemi podtrhuje svou velkou hodnotu pro průmysl a celosvětovou herní komunitu," pokračoval Oliver Frese. "Společně s již potvrzenými a neustále se připojujícími partnery budeme v roce 2021 i nadále přinášet vzrušující a bohatý program milionům fanouškům po celém světě."