Po teaser traileru na PC Gaming Show Most Wanted se konečně můžeme podívat na plnohodnotný gameplay trailer survival strategie Frostpunk 2. Pokračování úspěšné hry opět vyzve hráče, aby přežili velmi těžké podmínky, které přináší mrazivá zima 30 let po velké bouři.

Frostpunk 2 se nadále soustředí na příběh lidí, kteří se potýkají s krutou realitou. Jak už to tak v životě bývá, někteří jedinci mají větší hnací sílu než jiní, ale když se snažíte zajistit udržitelnost a přežití svého města, tato síla poskytuje jen malou úlevu.

Jako vůdce budete dohlížet na stále se rozrůstající metropoli a pečlivě zvažovat potřeby a požadavky její společnosti. Vypořádat se budete muset s mnohým. Váš lid trápí osud jeho dětí a zločiny v ulicích. Lidé si stěžují na nesnesitelnou bídu vystupňovanou průmyslovým růstem, ale zároveň potřebují místa, kde by mohli pracovat.

Další problémy přicházejí, když si nemůžete dovolit odměnit jejich dřinu jídlem a přístřeším nebo se postarat o jejich zdraví. V tomhle krutém světě se nemůžeme zavděčit všem, a když se začnou projevovat radikální frakce, stačí malá jiskra, aby vroucí napětí vybuchlo.

Vaše město můžete být větší a jednotlivé čtvrti mají odlišné účely, včetně průmyslových a vědeckých. Musíte zajistit, aby všechny části města pracovaly ve vzájemné souhře jako kolečka obřího stroje, který je náročný na zdroje.

Dnes jsme se ještě dozvěděli, že Frostpunk 2 vyjde v první polovině letošního roku pro PC a bude ve stejný den k dispozici v předplatném PC Game Pass. Později vyjde pro Xbox Series X/S a bude dostupné také v Xbox Game Passu. Verze pro PlayStation 5 je rovněž oznámena, ale nemá žádné datum. Později máme očekávat ještě další přírůstky z portfolia 11 bit studios do Game Passu.