Po nic neříkajících filmových trailerech se konečně můžeme podívat, jak bude Frostpunk 2 vypadat. Polské studio 11 bit přineslo první krátkou gameplay ukázku zaměřenou na město, ve kterém se snaží lidé přežít mrazivou zimu.

Frostpunk 2 se odehrává 30 let po prvním díle. Město od známých událostí prošlo významnými změnami. Jak se rozrostlo co do velikosti i počtu obyvatel, tak se mezi jeho obyvateli zrodily různorodé a protichůdné touhy. Frostpunk 2 však zůstává zakořeněn ve svém zaměření na emergentní příběh zasazený do drsné postapokalyptické atmosféry.

Jak správně očekáváte, tak opět se stanete vůdcem metropole, která je hladová po zdrojích a jejíž expanze a hledání nových zdrojů energie je nevyhnutelnou realitou. Po éře uhlí se očekává, že dobývání mrazivé země pro těžbu ropy bude novou záchranou toho, co zbylo z lidstva. Změny však nepřicházejí snadno, a ne každý v této nové mnohovrstevnaté společnosti tento nový směr uvítá. Pokračování má jít výrazně nad rámec původní hry, osud města bude opět záviset na vašich rozhodnutích.

Na bližší detaily si ještě musíme počkat. Plnohodnotný gameplay je za rohem. K vydání hry by mělo dojít v roce 2024.

Na závěr mi dovolte něco osobního. Tento článek je totiž pro mě důležitý. Od 1. 9. 2019 jsem pro INDIAN napsal 10 000 článků. Děkuji vám všem, co na náš web chodíte, čtete naše články, komentujete a jinak se zapojujete do dění. Bez vás by to nešlo! ❤️