Už jenom den a několik hodin a Microsoft převezme štafetu letních konferencí. Na Xbox Games Showcase se očekává mimo jiné Forza Motorsport. Kromě nových gameplay záběrů bychom se měli dozvědět i datum vydání. To dle mnohých insiderů připadne na 10. 10. 2023.

Nejnovější spekulace s tímto datem zveřejnil server Exputer. Podporuje je Rand al'Tho z podcastu Xbox Two a shodují se s těmi z minulého měsíce, které sdílel zasvěcenec Xboxu MrMattyPlays.

Říjen může být nejzajímavějším měsícem letošního roku. 12. 10. vyjde Assassin's Creed Mirage, další den Lords of the Fallen, 17. 10. bude následovat Alan Wake 2, 20. 10. PS5 exkluzivita Marvel's Spider-Man 2, o pět dnů později Alone in the Dark a někdy během října ještě Total War: Pharaoh. Forza tedy přímo konkurenci mít nebude, ale nedivil bych se, kdyby byl nějaký titul odložen, aby dostal více prostoru.

Studio Turn 10 prezentuje Forzu Motorsport jako technicky nejpokročilejší závodní hru. Kreativní ředitel Chris Esaki tvrdí, že zlepšení fyziky od předchozího dílu je stejně významné jako mezi Forza Motorsport 4 a Forza Motorsport 7. Novinka nabídne více než 500 auto, 20 prostředí na startu, dynamický model denní doby a počasí, plně procedurální a organický systém mraků i jedinečné poškození a zašpinění pro každý vůz. Více zde.