Fortnite je jednou z mála her, kterou si můžete zahrát opravdu na každé platformě… tedy až na Windows Phone. Ať už jste na cestách nebo doma u počítače či konzole, můžete se do hry ponořit. I to je jeden z důvodů proč má Fortnite tak neuvěřitelné množství hráčů. Fortnite navíc podporuje i cross-play, takže si můžete zahrát i s kamarády na jiných zařízeních.

Zařízení jsou rozřazena do skupin, aby měli hráči příjemný zážitek a nepotkali například PC hráče při hraní na mobilu. Tyto skupiny se však nyní lehce mění. Nintendo Switch, které bylo dosud zařazeno do skupiny konzolí (spolu s Xboxem a PS4) se nyní přesouvá do mobilní skupiny. Epic zmiňuje, že hlavním důvodem je nedostatek hráčů v mobilní skupině, kvůli kterým není možné nabízet více playlistů (speciálních módů) najednou.

Je však nutné si přiznat, že Switch je poněkud slabší konzole a pokud hrajete na cestách, musíte se navíc potýkat s menší obrazovkou a pravděpodobně i horším internetem. Zařazení Switche mezi telefonní zařízení tak není úplně špatný nápad. Ti z vás, kteří hrají na Switchi tak budou mít hru nejspíše o něco jednodušší. Jste za to rádi nebo byste raději zůstali mezi konzolovými hráči?