LEGO Fortnite jako samostatné dobrodružství zapůsobilo a našlo si hráče, kteří si užívají dobrodružství v kostičkovém světě a stavbu všeho možného. V Epic Games slíbili postupné vylepšování těchto zážitků. Tímto slibem jsou Lego ostrovy, takové minihry určeny pro všechny věkové kategorie.

Prémiovými Lego ostrovy jsou Lego Raft Survival a Lego Obby Fun. Oba byly vytvořeny v Unreal Editoru pro Fortnite. V prvním případě využívají vývojáři oblibu Pirátů z Karibiku a přinášejí obávaného Černovouse. Ten vyzývá hráče, aby se spojili a udrželi vor na hladině v nepřátelských vodách. Musíte se vyhýbat dělovým koulím vystřeleným z lodi Barracuda a hledat poklady a dřevo pro opravu a rozšiřování voru.

Lego Obby Fun označují tvůrci za první oficiální překážkovou dráhu ve Fortnite s motivy Lega. Hráči musejí překonat překážkové dráhy mezi mraky inspirované Lego Friends, Lego City, Lego Ninjago a Lego DreamZzz. Pokaždé má jít o jinou výzvu, která ověří dovednosti hráčů, ať už sólo, nebo s přáteli. Tyto plošinovkové výzvy měli vytvořit skuteční designéři dánské značky.

V průběhu letošního roku chce Epic Games přidat nové možnosti budování světa, herní prvky a oblečení na motivy dalších sad Lega. Také je v plánu monetizace map, aby společnost podpořila tvůrce obsahu, kteří budou moci vytvářet vlastní LEGO světy a prodávat je. Vlastní světy bude moci vytvářet každý z nejrůznějších dílků.

Podle dataminerů se chystá velká aktualizace do LEGO Fortnite se sety akčních figurek, Dupla, Technic, Clikits, Scala, Toolo, Znap, Primo, Quattro, City nebo CCBS. To vypadá, že Epic bude chtít do hry nalákat opravdu každého.