Ve Square Enix mají dlouhodobě problém vzbudit u hráčů velký zájem o své hry. Japonská společnost nedokáže vytvořit takový hype, což způsobuje, že prodeje v úvodních týdnech jsou nižší. Podle ohlasů na internetu provází stejný problém i Forspoken, zbrusu nové akční RPG s parkourem a magií. Navíc tomu nepomáhá ani demo z prosince pro PS5. To v hráčích zanechalo smíšené názory. Je to ale škoda, protože Forspoken nevypadá zle.

Situaci chce Square Enix změnit prostřednictvím pěkně zpracovaného filmečku. V něm vidíme démonické jeleny, šlehající blesky, kymácející se chapadlovité kyklopy a mnoho dalšího z fantasy světa, v němž musí mladá Newyorčanka Frey přežít a najít cestu domů. Naštěstí může využít nově nabyté magické schopnosti, aby prošla rozlehlou krajinou, bojovala s obludnými tvory a porazila mocné matriarchy známé jako Tantas.

Forspoken vyjde už 24. 1. 2023 na PlayStation 5 a PC. Demo pro PS5 je nadále dostupné v PlayStation Store, tak si ho můžete stáhnout. Na další platformy může hra vyjít až za dva roky.