Vývojáři z Rockstar Games se rozhodli hráčům okořenit GTA Online. V rámci aktualizace Open Wheel Racing se do multiplayerové verze populární gangsterské akce podívaly formule. Na hráče konkrétně čekají dva nové závodní vozy (PR4 a R88) a sedm speciálních tratí, včetně možnosti zúčastnit se šampionátu San Andreas a získat zajímavé ceny.

Obě formule si můžete přizpůsobit, kupříkladu vyměnit pneumatiky, motor nebo spoiler. I když tyto změny nemají moc velký vliv na výkon.

GTA Online tak pokračuje ve svém růstu a sám jsem zvědav, jak dlouho bude Rockstar tuhle hru podporovat. Jak vidno, tak se to stále vyplácí. Na začátku tohoto měsíce jsme se dozvěděli, že prodeje překonaly hranici 120 milionů kusů a GTA V se stále velmi dobře prodává po celém světě. Jen škoda, že loňská aktualizace s kasinem stále není dostupná pro mnohé země, včetně České republiky, Slovenska nebo sousedního Polska. Přitom zákon o hazardu se GTA Online v tomto případě netýká.

Mezitím se spekuluje o GTA 6. Na Twitteru se objevil neobvyklý obrázek, který měl být spatřen na homepage studia. Na něm sedící robot drží logo Rockstaru a vedle si nechává chladit lahev se šampaňským. Na lahvi je uveden rok 1998, což mnohé vede k tomu, že právě v této době by se mohlo nové Grand Theft Auto odehrávat. Přitom nedávno se spekulovalo, že se GTA 6 bude odehrávat v historii, nesmíme ale zapomínat, že v tomto roce vyšlo první Grand Theft Auto na PlayStation. Vypadá to spíše, že se Rockstar připravuje na oslavu. Během ní by mohl potvrdit vývoj nového dílu.

Fanouškům ale stačí málo. Předchozí den horlivě debatovali o nezveřejněném videu na YouTube kanálu Rockstaru, ukázalo se ale, že jde o trailer pro aktualizaci Open Wheel Racing.

AKTUALIZACE

Pár hodin po vydání tohoto článku tu máme další zajímavost. Na stránkách Rockstaru se objevil další obrázek, tentokrát s novým logem britského studia. Zajímavé na něm je, že podle mnohých je ve stylu filmových thrillerů ze 70. let.

K tomu obsahuje několik různých vět: „Zabíjení snů“, „Vražedná naděje“, „Boj proti spravedlnosti“, „Šikanování slabých“ a „Proč mi neřekneš, co se pokazilo/stalo?“.

Fanoušci spekulují, že by mohlo jít o začátek lákání na oznámení nového projektu Rockstaru. Je ale otázkou, zda to bude GTA 6, Bully 2 nebo něco jiného. Co myslíte?

Když Rockstar poprvé škádlil s Red Dead Redemption 2, tak zveřejnil logo s výrazným červeným pozadím napříč svými sociálními kanály. Tentokrát ale k žádné takové akci nedošlo a obrázky se objevují na oficiálních stránkách firmy.