Slovenské studio Centurion Developments před koncem roku přináší další video z připravované taktické tahové strategie Forgotten but Unbroken, která je zasazena do období druhé světové války.

Krátké video představuje deník hlavního hrdiny. „Tento deník zabezpečí, abyste měli vždy přehled o postavách, s kterými se setkáte, o událostech, které se staly, a zároveň to bude i sbírka vašich vzpomínek,“ uvádějí autoři.

V české verzi se o dabing hlavního hrdiny postaral Richard Wágner (video nahoře), který ve fanouškovském dabingu Kingdom Come: Deliverance dabuje Jindřicha, také hlavního hrdinu. V anglické verzi Forgotten but Unbroken je to Elias Toufexis (video dole). Toho můžete slyšet v Gotham Knight (Oswald Cobblepot, The Penguin), Saints Row (Marshall) nebo As Dusk Falls (Vince), stejně tak v seriálech Star Trek: Discovery a Expanze.

„Tohle video bychom rádi využili i na poděkování všem za podporu a feedback. Obzvlášť děkujeme za 5000 wishlistů, kterými jste nás do dnešního dne podpořili. Hodně to pro nás znamená. Současně chceme tímto videem všem popřát šťastné a veselé Vánoce a všechno nejlepší do nového roku. Uvidíme se v roce 2023,“ dodávají tvůrci.

„Forgotten but Unbroken je taktická tahová strategie, která je sice inspirována XCOMem, ale má vlastní unikátní pojetí žánru a nabízí hluboký a komplexní herní zážitek.

Vydejte se po stopách hlavního hrdiny, který bojuje za slávu, čest a osobní pomstu. Budujte, vylepšujte a spravujte svou základnu. Nabírejte nové spolubojovníky, trénujte a umisťujte je tak, aby vás mohly dovést ke slávě proti mocnostem Osy. Setkejte se a bojujte po boku (nebo dokonce proti některým z nich) skutečným hrdinům druhé světové války, Na které historie časem zcela zapomněla.

Stanete se součástí malé, tajné organizace, která bude mít velký dopad na válečnou mašinérii. Povedete vlastní odbojovou skupinu proti nepříteli, a pomozte osvobodit Evropu! Pokud si povedete dobře, uděláte dojem na své spojence svými činy a oni vám pomohou zasláním peněz, zásob a zdrojů. Mohou vám dokonce poslat některé ze svých elitních jednotek, aby po omezenou dobu bojovaly po boku vašich hrdinů. Dělejte těžká rozhodnutí a užívejte si vítězství a válečnou kořist s jedinečnými herními mechanismy.

Vzhůru do boje hrdinové! Je čas vzít si svobodu zpět!“

Forgotten but Unbroken je ve vývoji pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Datum vydání stanoveno nebylo.