Ačkoli společnost FromSoftware chystá na 25. 8. letošního roku vydat hru Armored Core 6: Fires of Rubicon, nesmíme zapomínat na první placené rozšíření Elden Ring: Shadow of the Erdtree.

Mezitím prodejní čísla hry Elden Ring i nadále stoupají a vydavatel Bandai Namco v rámci svých posledních finančních výsledků prozradil, že se od uvedení na trh (únor 2022) prodalo 20,5 milionu kopií tohoto RPG.

Mateřská společnost FromSoftware, Kadokawa, zveřejnila své výsledky za fiskální rok končící 31. 3. 2023. Na stránce 19 je zmíněno, že Elden Ring způsobil „významný“ nárůst prodejů. Ve své prognóze čistých tržeb ve druhém čtvrtletí a dále v aktuálním fiskálním roce (končícím 31. 3. 2024), však zmiňuje pouze své mobilní hry, Armored Core 6 a připravované tituly od Spike Chunsoft.

Plánované rozšíření Shadow of the Erdtree uvedeno nebylo. Je však zařazeno pod „střednědobé až dlouhodobé plány, společnost Kadokawa uvedla, že „sleduje možnosti maximalizace zisku prodloužením životnosti své značky“. Vyplývá z toho, že rozšíření vyjde nejdříve 1. 4. 2024. Údajně se na něm pracuje už od dubna minulého roku, tedy pouhé dva měsíce od vydání hry na trh.

Aktuální čísla prodejů jsou impozantní, zejména ve srovnání s jinými tituly, které vyšly ve stejnou dobu. Pro srovnání, například Kirby and the Forgotten Land, což je first-party titul od Nintenda, které vyšlo v březnu 2022 a stalo se nejprodávanější hrou celé série, prodalo kolem 5,27 milionu kopií. Pro ještě lepší kontext, celé trilogie Dark Souls od FromSoftware (ze které Elden Ring silně čerpá) se dohromady prodalo asi 33 milionů kusů.

Ačkoli prodejní čísla Elden Ring klesají, právě zmíněné rozšíření Shadow of the Erdtree by mohlo s celkovými prodeji ještě značně pohnout.