Jak bylo slíbeno, tak se stalo. Ubisoft dnes v šest hodin večer filmovým trailerem představil Assassin’s Creed Shadows. Nový díl ze známé série nás zavede do feudálního Japonska. To si hráči dlouho přáli.

Kromě filmečku však došlo na důležité první informace, odhalení jednotlivých edic a prémiové screenshoty.

Hlavní hrdinové jsou tentokrát dva: africký samuraj Yasuke a šinobi (nindža) Naoe. Tyto dva rozdílní bojovníci se spojí, aby se společně pokusili sjednotit Japonsko. Podle filmečku lze očekávat rozdílný styl boje. Yasuke je drsný samuraj vzbuzující strach. Při boji využije široký arzenál zbraní - katana, kanabo, luk, naginata a další, abys útočil, blokoval, paríroval a porážel nepřátele.

Oproti němu je Naoe mrštná, útočit bude ze stínů a využije hvězdice, kouřové bomby, parkour a skrytou čepel, zatímco při lezení po hradbách se jí bude hodit lano.

Dobrou zprávou je, že si můžeme vybrat, za koho budeme hrát. Hrdinové se doplňují a my si můžeme při každém úkolu vybrat postavu, kterou preferujeme. Každá z nich má vlastní postup, statistiky, dovednosti a vybavení. Vypadá to, že přepínání bude libovolné, podobně jako v GTA 5.

„Ve hře Assassin's Creed Shadows prožijete propletené příběhy Naoe, zdatné asasínky šinobi z provincie Iga, a Yasukeho, mocného afrického samuraje z historické legendy. Na pozadí bouřlivého pozdního období Sengoku tato pozoruhodná dvojice objeví svůj společný osud, který předznamenává novou éru Japonska,“ uvádí Ubisoft.

Francouzská společnost láká do podmanivého otevřeného světa feudálního Japonska, od velkolepých hradních měst a rušných přístavů až po poklidné svatyně a pastýřské krajiny. Tady máme prožít dobrodružství s nepředvídatelným počasím, měnícím se ročním obdobím a reaktivním prostředím. Podle prvních obrázků dojde i na sníh.

Pamatovat si máme, že informace jsou naší zbraní. „Cestujte po světě, prozkoumávejte a zkoumejte své okolí, abyste získali důležité informace. Vybudujte si síť špiónů, kteří budou vašima očima a ušima napříč lokacemi, abyste odhalili nové oblasti a ulovili další cíl. Cestou naverbujte několik spojenců s vysoce specializovanými dovednostmi a schopnostmi, kteří vám pomohou splnit vaše mise,“ dodává Ubisoft.

Záběry z hraní uvidíme 10. 6. na prezentaci Ubisoft Forward.

Assassin’s Creed Shadows vyjde 15. 11. letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S za 70 eur. Bohužel, české titulky mezi podporovanými jazyky uvedeny nejsou.

Za předobjednávku Ubisoft slibuje bonusový úkol Thrown to the Dogs. Majitelé Gold Edition (110 eur) a Ultimate Edition (130 eur) si zase budou moci zahrát o tři dny dříve a těšit se v budoucnu na dva příběhové přídavky v rámci Season Passu a extra misi v době vydání. Potom je tady sběratelská edice. Ta bude v nabídce v omezeném množství u vybraných prodejců.