Katastrofa. Tak jednoduše lze popsat premiéru filmu Borderlands v kině. Snímku na motivy oblíbených komiksových stříleček se nedaří z pohledu návštěvnosti kin ani recenzí (více tady). To je s ohledem na rozpočet 115 milionů dolarů katastrofa. A o moc lepší to zřejmě nebude.

Navzdory tomu se povedlo zvýšit zájem o hry, takže ve studiu Gearbox přece jen mohou být malinko potěšeni. Dle Steamu se povedlo hezky oživit Borderlands 3. Hra dosáhla 12 379 souběžně hrajících hráčů, což je nejvíce od února/februára 2023. Daří se také Borderlands 2. Titul měl 7 938 souběžně hrajících hráčů. To je zase nejvíce od února 2021.

O víkendu dokonce Borderlands 3 překonávala v prodejích na Steamu Baldur's Gate 3 a God of War, zatímco Borderlands 2 se dařilo více než Stardew Valley, Rainbow Six Siege a Tiny Tina's Wonderlands (také od Gearboxu). Tady je ale nutné dodat jednu věc: Borderlands 3 je ve slevě 90 % a 75% sleva je na Borderlands 2. Slevy končí 22. 8. Navíc třetí díl obdržel ještě aktualizaci opravující chyby a problémy.

V Gearboxu, které nedávno koupila Take-Two Interactive (vydavatel Grand Theft Auto) vzniká Borderlands 4. Titul je v aktivním vývoji a dle všeho se na něm pracuje nějaké čtyři roky. Randy Pitchford, generální ředitel Gearboxu, se na platformě X dušuje, že pracují extra tvrdě.