Když Electronic Arts odmítla zaplatit mnohonásobně více za licenci FIFA (údajně miliardu dolarů) a rozvázala spolupráci, tak Mezinárodní federace fotbalových asociací vyhrožovala velkou konkurencí. Zatím jsme ale dostali jen čtyři tituly využívající Web 3.0 blockchain, které na EA Sports FC (jak se FIFA bez licence jmenuje) zkrátka nemají. I když v kuloárech se proslýchá, že na licenci FIFA se měla domluvit 2K Sports. Ta vytváří NBA 2K, WWE 2K nebo TopSpin.

Při čekání na něco velkého je tady nečekaná spolupráce. FIFA se domluvila s Epic Games. Ve společnosti stojící za Fortnite našla nového partnera pro e-sport šampionát. Ten naštěstí nebude probíhat v battle royale hitu, nýbrž v Rocket League. Populární hra, která by se dala popsat jako fotbal s autíčky, bude hostit mistrovství světa FIFAe.

Turnaje se zúčastní 16 zemí. Z každé budou soutěžit čtyři hráči (tři hlavní a jeden náhradník). V současné době běží registrace.

Podle Christiana Volka z Mezinárodní federace fotbalových asociací představuje spojení s Rocket League novou éru FIFAe a nabízí členským asociacím průkopnickou kompetitivní platformu.