Studio Giants Software zveřejnilo první gameplay trailer na Farming Simulator 23. Můžeme se tak podívat, jak bude vypadat nová verze oblíbeného zemědělského simulátoru na Nintendu Switch a mobilech/tabletech s operačními systémy Android a iOS.

Farming Simulator 23 je založen na herních mechanismech a prostředích z Farming Simulatoru 22, který je dostupný pro PC a konzole PlayStation a Xbox. Z toho důvodu nebude moc lákavý pro hráče hrající poslední díl. Pro všechny ostatní má ale nabídnout komplexní zážitek s podporou dotykových displejů a minimálně na Switchi s českými titulky. Pro mobily česká lokalizace potvrzena nebyla a neuvádí ji ani App Store.

Co se obsahu týče, tak se můžete těšit na více než 130 autentických zemědělských vozidel a nástrojů od světově známých výrobců. Pokud si však koupíte mobilní verzi za necelé dvě stovky, tak v té najdete „pouze“ více než 100 strojů. Další stroje, například John Deere 8R 410 a kombajn CLAAS LEXION, bude možné odemknout pouze pomocí nákupů v aplikaci. Cena jednoho dodatečného stroje bude od 25 Kč přes 49 Kč po 79 Kč.

„Farming Simulator 23 ve svém jádru vytváří obrovské příležitosti pro zemědělskou říši díky farmaření, chovu zvířat a lesnictví. Hráči mají na výběr více než 100 autenticky digitalizovaných vozidel a nástrojů od slavných výrobců, díky kterým budou moci zasévat, pěstovat a sklízet 14 různých plodin. Naučí se nové polní mechanismy a budou vyrábět cenné zboží: Hráči rozšiřují svůj podnik a zpracovávají sklizeň na mouku, a dokonce i prodávají chléb, aby optimalizovali svůj zvolený produkční řetězec,“ láká tisková zpráva.

„Chov zvířat představuje další velké hřiště pro Farming Simulator 23. Hráči se starají o krávy, koně, prasata, ovce a nově přidaná kuřata, která jsme představili ve špičkovém filmovém traileru. Dvě odlišné mapy inspirované prostředím v USA a Evropě zvou k průzkumu a umožňují různé farmářské přístupy, zatímco hra zůstává zábavná a uklidňující – hráči si vždycky vyberou, jakým farmářem chtějí být!“

  • Dvě mapy: Amberstone (US) a Neubrunn (EU)
  • Mezi 14 plodin patří nově i hrozny, olivy a čirok
  • Nová farmářská zvířata: kromě krav, prasat, koní a ovcí i slepice
  • Posílené možnosti správy díky produkčním řetězcům
  • Nové mechanismy na polích, jako je plení a orba
  • Rozsáhlý otevřený svět se sezónními vizuálními efekty
  • Rozšířená aktivní podpora: automatické nakládání, počítačový pomocník a výuka

Farming Simulator 23 vyjde 23. 5. letošního roku na Nintendo Switch, Android a iOS. Verze pro Switch bude dostupná i fyzicky s bonusy v podobě plakátu, litografie a pexesa.