Fanoušci si připisují další velkou výhru nad korporátem. Po Helldivers 2 u Sony se jim podařilo zvítězit na další frontě. Hromada negativní recenzí totiž přiměla společnosti Electronic Arts a Respawn Enterteinment změnit názor a plány na předělání battle passu v Apex Legends.

Na začátku tohoto měsíce bylo oznámeno, že battle pass projde velkou změnou. Od 22. sezóny měl být rozdělen na dvě části. Hráčům nejvíce vadilo, že už by si ho nemohli koupit za in-game peníze získané hraním. EA zkrátka z nich chtěla mít více peněz. Místo jednoho prémiového battle passu by najednou byly dva, což by znamenalo navýšení ceny z 10 dolarů na 20 dolarů za oba v Premium a v Premium+ dokonce na 40 dolarů.

Nemůžeme se tak divit ostré kritice a komentářů, že hráči přestanou Apex Legends hrát. Nepomohlo ani ujištění, že první polovinu odměn prémiového battle passu bude možné získat splněním sady výzev během prvních dvou týdnů od spuštění. Výsledkem je extrémně záporné uživatelské hodnocení na Steamu. Bezplatná first-person střílečka má pouze 7 % z 81 459 recenzí kladných.

Teď se vývojáři z Respawnu omlouvají. Vyslyšeli kritiku a upravují zamyšlené změny. Od 22. sezóny nadále budou dva battle passy pro každou sezónu. Tou velkou změnou oproti původnímu plánu je, že nadále si můžete prémiový battle pass koupit za 950 Apex Coinů. Zůstává také možnost získat dostatek in-game měny za plnění jednotlivých úrovní, abyste si poté mohli pořídit další prémiový battle passs.

Jak vidíte v tabulce níže, tak kromě bezplatného a prémiového battle passu za 950 AC budou existovat ještě Ultimate a Ultimate+ úrovně za 10 a 20 dolarů.

22. sezóna v Apex Legends začíná 6. 8. a nabídne minimálně novou mapu District. O dalším obsahu se dozvíme v nadcházejících dnech.