Už to budou pomalu tři roky, co byl oznámen návrat Fable, na kterém pracují tvůrci série Forza Horizon ve studiu Playground Games. V poslední době fanoušci neměli moc důvodů k radosti, internetem se totiž nesly zprávy o problémech při vývoji. Ty nikdo nepotvrdil, spíše vyvrátil. Teď je tady ale naštěstí pozitivní zpráva. Alespoň navenek tak působí.

Vypadá to, že v Playground Games potichoučku dělají velké kroky a Microsoft by klidně mohl překvapit gameplay ukázkou. Nasvědčuje tomu profil producenta Fable. Vijay Gill na LinkedIn naznačuje hratelný stav očekávané hry.

Prací Gilla je příprava buildů a usnadnění testů hry. Během vývoje je vytvořena řada buildů na testování, včetně jednotlivých systémů. Je tak otázkou, v jakém stavu je konkrétně Fable. Vzhledem k dlouhému vývoji by už vývojáři měli něco mít.

Minimálně jednu věc popis Gilla přináší, a to, že vývoj nestojí na místě. To ale automaticky neznamená možnost odehrát nyní Fable od začátku do konce.

Nové informace o tajemném projektu studia Compulsion Games se také dozvídáme z LinkedIn. Narativní režisérka nové značky od autorů We Happy Few uvádí, že pomohla dostat hru z předprodukční fáze do alfa verze. Na podrobnosti si ale ještě musíme počkat. Třeba se dočkáme v červnu na plánované tiskové konferenci Xboxu.