Už velmi brzy se všichni fanoušci bezstarostného života budou moci ponořit do novinky Everdream Valley. Tahle hra vás na léto zavede do překrásného údolí k vašemu dědečkovi, kde neexistují žádné starosti z běžného života. Vašim největším problémem bude nejspíš vymyslet, jak postavíte vaše vysněné místečko a jaká zvířátka zde budete chovat.

Jediným vaším úkolem bude úžit si toto léto. Proto se osvoboďte od všech zlých myšlenek, popadněte nástroje a splňte si své sny. Ať už ty dospělé nebo třeba i ty dětské, kdy jste snili o tom, jak si postavíte domeček na stromě. Starejte se o své záhonky a zajistěte, aby se na vaší farmičce nacházelo co nejvíce roztomilých zvířátek. A že jich je opravdu hodně, od běžných prasátek, kraviček a oveček budete moci najít i některá unikátnější stvoření, jenž vám zajistí určitý typ bonusu pro vás.

Příroda kolem je živá a plná tajemství. Probádejte ji a odhalte skryté poklady, které na vás čekají. Abyste se necítili osamoceně, bude vás na každém kroku doprovázet váš věrný psí společník. Nejen, že si budete moci vybrat až ze třinácti plemen, ale vycvičíte si jej, aby vám pomohl při nahánění stáda, stopování nebo při honbě za pokladem. A jo, ještě je ve hře i kočka. Když si získáte její náklonost, možná vám z toho něco kápne.

To hlavní ale přichází v noci. Po setmění zde ožívá magie, která vám dovoluje se pod rouškou tmy změnit v jakékoliv zvířátko a objevovat svět skrze jiný pohled. Každé zvíře má jiný druh úkolu a odlišný styl odměny, který má následující ráno dopad na vaši farmu. Mimo jiné se můžete vypravit na kempování, chytat brouky a ryby, vařit, fotografovat, no zkrátka můžete dělat vše, o čem jste v létě snili.

Na toto dobrodružství se budete moci vydat už 30. 5., a to na PS5, PS4 a Steamu. Na Switch hra přijde až někdy v červnu.