SCS Software se nám rozhodli zpříjemnit propršený víkend představením norského města Bodø, které je součástí připravovaného dodatečného balíčku Nordic Horizons pro Euro Truck Simulator 2.

Bodø je přístavní město nacházející se severně od polárního kruhu a po Tromsø je druhým největším městem severního Norska. Původně bylo založeno jako obchodní město a má bohatou historii v oblasti rybolovu a těžby, které městu zajistily prosperitu. Během druhé světové války byla bohužel velká část města zničena, ale bylo kompletně přestavěno a rozšířeno, přičemž se zachovalo několik dochovaných staveb. Ty najdete také v Euro Truck Simulatoru 2.

Dnes je Bodø rušné a živé město se spoustou silnic, památek a průmyslových odvětví, které mohou řidiči kamionů v nadcházejícím DLC prozkoumat a objevit. Kromě toho vás čeká spousta práce. Budete rozvážet zboží do skladů na městském letišti, v supermarketu, v loděnici stavitelů jachet a dalších.

Nordic Horizons nemá datum vydání. V pražském studiu chystají ještě řecké rozšíření. To s největší pravděpodobností vyjde do konce letošního roku, zatímco Nordic Horizons DLC se severními oblastmi Norska, Finska a Švédska bude dostupné později. Fanoušci evropských kamionů se tak musejí obrnit trpělivostí, Západní Balkán vyšel v říjnu loňského roku jako náhrada za pozastavené Rusko.

Neméně důležité je vydání aktualizace 1.51. Ta do Euro Truck Simulatoru 2 přinesla vylepšené Německo, konkrétně města Brémy, Kassel, Osnabrück a Magdeburg. Zahrnuta je také nová konfigurace ovladače, která by měla přispět k pohodlnějšímu ovládání hry přes gamepad (informovali jsme tady), vylepšené stíny interiéru kamionu a další, včetně lepší optimalizace.