V SCS Software chystají další vylepšení svých kamionových simulátor. Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator v dohledné době obdrží aktualizaci, která vylepší ovládání pomocí gamepadu.

Dosud jste si mohli nakonfigurovat ovladač podle svého, ale i když jste se sebevíc snažili, tak jste čas od času museli ovladač odložit a sáhnout po klávesnici. To by s aktualizací 1.51 mělo skončit. Na veškeré ovládání hry vám bude stačit ovladač, a to díky přidání přednastavených nastavení modifikátorů. Ty umožní ovládat základní herní funkce přímo prostřednictvím ovladače.

Kromě toho se vývojáři snažili nastavit ovládání tak, aby připomínalo řízení vozidla v reálném životě. Řízení kamionu prostřednictvím ovladače má být přirozenější a více vás pohltit.

„Cílem nových funkcí je zlepšit celkový herní zážitek hráčům používajících ovladače,“ uvádějí autoři a dodávají, že tyto změny připraví půdu pro zajímavé budoucí projekty. Komunita spekuluje o přípravě konzolových verzí. Dříve se SCS Software nechali slyšet, že kvůli nim je nutné přepracovat hru a engine.

Jakmile aktualizace vyjdou, může dojít k obnovení výchozího nastavení vašich vlastních konfigurací ovladače. Tak s tím počítejte.