Vytvořit ve hrách pro více hráčů dostatečně přátelské prostředí je čím dál tím složitější. Jelikož tahle skutečnost není společnosti Epic Games lhostejná, přichází se speciálním účtem, který by měl zabránit toxicitě komunity a ochránit mládež od zbytečných nekalých myšlenek.

Nový účet se bude nazývat Cabined Account a mladým hráčům sice uzamkne některé funkce, ale současně vytvoří daleko příjemnější a méně toxické prostředí.

Nová varianta účtu je určena pro hráče mladší 13 let (v každé zemi může být věková hranice jiná). Těm se aktivuje automaticky, za předpokladu, že mají správně nastavené datum narození.

Cabined Account je ochuzen o několik prvků jako je veřejný chat a hlasová komunikace. Zmizí také možnost kupovat si věci za reálnou měnu nebo si jen vložit peníze do peněženky. Následně bude potřeba zadat e-mailovou adresu rodiče, nebo jakéhokoliv zákonného zástupce, který nese zodpovědnost za vlastníka Cabined účtu.

Takový účet nebude moci stahovat hry, které nejsou pod podporou Epicu. Bohužel se tato opatření promítnou i do multiplayerových her. V Rocket League například zmizí možnost vyměňování předmětů a vlastní název.

Na dětský účet nebudou chodit e-maily a marketingová sdělení. Navíc bude skryta možnost propojit si Epic účet s externími aplikacemi. Abyste se k nějaké z výše zmiňovaných funkcí dostali, budete muset požádat vašeho rodiče, aby povolil nastavení skrze rodičovský e-mail.

Pokud už vlastníte nějaké hry a patříte pod Cabined Account, můžete si je zahrát, ale pro nákup nových titulů, které jsou pod Epicem, budete muset požádat vašeho zákonného zástupce, aby vám platbu potvrdil a povolil. Tituly, které by se měly stahovat z EGS, pravděpodobně fungovat nebudou, ale není problém opět zažádat o povolení.

Co si tedy můžete zahrát bez omezení? Většinu her, které jsou pod záštitou Epicu. Z těch multiplayerových rozhodně zmíníme Fortnite, Fall Guys a Rocket League, byť jsou zde jistá omezení. Pokud vás zajímají přesná znění a okolnosti kolem tohoto úču, můžete si je přečíst zde.