Velké placené rozšíření Odyssey do vesmírného simulátoru Elite Dangerous přineslo mnoho technických problémů. Stížnosti hráčů na sebe nenechaly dlouho čekat, stejně tak negativní recenze.

Od květnového vydání přídavku tvůrci na technickém stavu hry zapracovali a zveřejnili několik patchů. Některé chyby byly opraveny, ale stav nadále není nejlepší. Proto se studio Frontier rozhodlo zaměřit na další vylepšení Odyssey a odložit port na konzole.

S plánem dalšího vývoje přišel generální ředitel David Braben před komunitu na oficiálním fóru hry. Braben vyjádřil pochopení s frustrací hráčů z nedostatečně funkčního rozšíření Odyssey a přislíbil, že nadále budou usilovně pracovat na opravách, aby přinesli „zážitek, který očekáváme“.

„Strávili jsme spoustu času diskuzí a přehodnocováním našich plánů. Rozhodli jsme se upřednostnit funkčnost Elite Dangerous: Odyssey na PC,“ napsal Braden a pokračoval: „Věříme, že je momentálně lepší se plně věnovat platformě, na které jsme hru vydali než se snažit dostat na další.“

Kdy se dočkáme Odyssey na konzolích? V současné době nejsou vývojáři schopni určit časový rámec. Konzolím se budou věnovat až v době, kdy bude v pořádku a plně funkční verze pro PC.

Přečtěte si také: Hledání života na cizích planetách v Elite Dangerous: Odyssey

Očekávají se další patche, které opraví problémy Elite Dangerous: Odyssey na PC. Zároveň je to pro Frontier příležitost rozšířit obsah, přidat nové funkce a vše vylepšit.

Na závěr předal Braden hezké poselství komunitě, kde ujistil, že „za každou opravenou chybou, designovým rozhodnutím, komunitním příspěvkem stojí člověk, kterému velmi záleží na tom, aby hráčům poskytl co nejlepší zážitek“.

Všichni máme stejný cíl a společně se tam dostaneme,“ dodal generální ředitel studia Frontier s prosbou o trpělivost.

Elite Dangerous je dostupné pro PC, Mac, PlayStation 4 a Xbox One.