Už jen šest dnů zbývá do očekávané prezentace Xboxu s Bethesdou, kde budou ukázány připravované tituly. Navzdory tomu o velké tiskové konferenci nic nevíme. Na internet pouze prosakují různé náznaky a domněnky.

Fanoušci Microsoftu se ale mají nač těšit. Americká společnost totiž oznámila, že o dva dny později bude mít další prezentaci. 14. 6. od 19:00 našeho času se uskuteční pokračování.

Xbox Games Showcase Extended ale nebude pouze doplňkem hlavní prezentace. Během 90 minut uvidíme nové trailery, detailnější pohledy na novinky z Xbox & Bethesda Games Showcase a diskuse s tvůrci her.

Xbox Games Showcase Extended bude možné sledovat na platformách YouTube a Twitch. Hlavní akce, Xbox & Bethesda Games Showcase, se uskuteční 12. 6. také od 19:00 našeho času. Společnost Microsoft v tomto případě uvedla, že ukáže nejnovější hry od Xbox Game Studios, Bethesdy a partnerů z celého světa. Máme vidět vše, co přichází na Xbox a PC, včetně nadcházejících titulů pro Xbox Game Pass.

Microsoft s Bethesdou mají ve vývoji celou řadu her. Patří mezi ně Starfield od Bethesda Game Studios a Redfall od Arkane Studios, které byly nedávno odloženy na první polovinu roku 2023. Na straně Xbox Game Studios je mnoho oznámených, ale zatím nedatovaných her, které by se mohly objevit, včetně Avowed a The Outer Worlds 2 od Obsidian Entertainment, Everwild od Rare, Contraband od Avalanche Studios, Fable od Playground Games, Perfect Dark od The Initiative, Senua's Saga: Hellblade 2 od Ninja Theory, State of Decay 3 od Undead Labs a Forza Motorsport od Turn 10 Studios.

O ČEM SE MLUVÍ

- Po odkladu Starfieldu a Redfallu na rok 2023 by mohl Microsoft překvapit a koncem letošního rokuz vydat Senua's Saga: Hellblade 2.

- Umělkyně Hannah Kennedy, jež se podílela na The Outer Worlds, na Twitter napsala, že se těší na prezentaci výsledků své dvouleté práce. Herní designér Josh Sawyer z Obsidianu k tweetu přidal emodži ukazují ruce sepjaté k modlitbě.

- Podle insidera a novináře Jeffa Grubba máme očekávat spoustu herních ukázek, nikoli pouze nic neříkající filmečky. To naznačuje, že se Microsoft s Bethesdou bude soustředit zejména na hry, které jsou už delší dobu ve vývoji.

- I přes výše zmíněné by ale mělo dojít na několik slibných překvapení. Microsoft údajne chce, abychom po prezentaci měli otevřená ústa.