Dubnové State of Play bude zaměřeno čistě na jednu hru. Tou je Final Fantasy 16. Zájemci z očekávaného akčního RPG od Square Enix uvidí více než 20 minut nových gameplay záběrů.

Společnost dále láká na podrobnosti o temném fantasy prostředí hry, mocných Eikonech a Dominantech a o efektivním bojovém systému, jenž byl naznačen v prvních trailerech.

State of Play bude vysíláno ve čtvrtek 13. 4. od 23:00 našeho času na kanálech PlayStationu na YouTube a Twitchi. Hra samotná vyjde 22. 6. tohoto roku exkluzivně na PlayStation 5. Nejdříve za šest měsíců může Final Fantasy 16 dorazit na PC. Vypadá to ovšem, že na počítačích bude hra později.

Final Fantasy 16 nabídne temnější styl s komplexním příběhem o pomstě, boji o moc a nevyhnutelné tragédii. Hlavní děj bude na zhruba 35 hodin. Když budete chtít objevit vše, tak to bude nějakých 70 až 80 hodin. Před vydáním plné verze bude dostupná demoverze. Možná se její datum dozvíme právě na State of Play.

„Ve hře Final Fantasy XVI se ikonické povolávané bytosti mění na Eikony. Tyhle smrtící bytosti sídlí v Dominantech, mužích a ženách, kteří po narození zdědí jejich obrovskou moc – ať už se jim to líbí, nebo ne,“ uvádí tisková zpráva.

„Eikoni jsou nejmocnějšími bytostmi ve světě Valisthea, zemi, kde díky síle Mateřských krystalů vzniklo šest mocných říší. Aether, který tyto vysoké krystalové hory poskytují, živí kouzla, díky nimž tyto národy po mnoho let vzkvétaly, ale nyní hrozí, že jejich nelehké spojenectví naruší záhadná nákaza.“