Poté, co inXile Entertainment společně s vydavatelem Deep Silver minulý týden zveřejnilo vůbec první vývojářský deníček k jejich připravované RPG hře Wasteland 3 a seznámili nás s tvorbou postav, customizací či souboji, přichází s dalším takovýmto deníčkem, který nám tentokrát prozradil podrobnosti ohledně světa, příběhu a jednotlivých postavách. Zkrátka stojí za to se něj podívat a seznámit se tak lépe s hrou než se 28. srpna/augusta tohoto roku dostane na platformy PlayStation 4, Xbox One a PC prostřednictvím Steamu či GOGu.

Celým videm nás provází vedoucí studia Brian Fargo a senior spisovatel Nathan Long. Dle jejich slov příběh Wasteland 3 navazuje na události předchozího dílu. Rangerové dostanou šanci u autoritářské postavy Patriarchy z Colorada, která slíbí, že jim pomůže s „přestavbou“ pokud pro něj vyřeší některé záležitosti, které budou mít spíše osobní povahu.

Ve Wasteland 3 vás čeká řada morálních dilemat, spousta humoru a atmosféra jako ve Wasteland 2. Colorado bylo vybráno jako prostředí pro hru kvůli přítomnosti NORADů, doomsday prepperů, letiště Denver a dalších tajemných věcí. Jedna ze skupin ve Wasteland 3 se nazývá Gippers a vede je matka Nancy Reliance. Hlavní přesvědčení této skupiny je, že Ronald Reagan je bůh. Nazývají ho bůh prezident Reagan. Nancy je nejvyšší kněžka a zřejmě manželka zmiňovaného boha. Jde o silnou skupinu, protože ovládá veškeré zásoby ropy v Coloradu, což znamená, že se možná budete muset vzdát některých postojů, abyste se tohoto podstatného zdroje zmocnili.

Další postavou je seržant Kwon, který je členem maršálů, Patriarchových policejních sil. Je to zkorumpovaná skupina, ale Kwon je obecně dosti jiný než zbytek maršálů. Dejte mu trochu peněz a možná bude schopen pro vás vyřešit některé věci. Třetí postavou je naprosto šílený a poměrně zábavný Vic Buchanan s přezdívkou Psychopat, který se neustále Rangerům posmívá a provádí strašlivé věci různým lidem v Coloradu. Navíc ho můžete slyšet v rádiu. Nejspíše je také Patriarchovým synem a v jedné z misí ho dostanete za úkol najít a přivést zpět ke svému otci. Budete ho však moc i zabít a vypořádat se s následky nebo ho přijmout mezi sebe.

Na závěr je důležité zmínit několik rozdílů mezi třetím a druhým dílem. Jednou ze změn, díky níž je Wasteland 3 o něco více pohlcující je pohled z první osoby při klíčových rozhovorech s jinými postavami. Mimo jiné má Wasteland 2 ve srovnání s pokračováním příběh, který je mnohem kontinuálnější. Tam, kde byl dříve příběh spojen s jednotlivými místy, je ve Wasteland 3 jeho většina spjatá s celou hrou. Existuje také hned několik zakončení tohoto příběhu závislých na učiněných volbách a provedených akcích.

Pokud vás z Wasteland 3 zajímá více, tak ještě 40 minut z hraní od Game Informeru: