InXile Entertainment, tvůrci nadcházejícího tahového RPG Wasteland 3 zasazeného do postapokalyptického světa, vydali nový vývojářský deníček, který nás lépe seznamuje s hrou a jejími jednotlivými mechanikami. Tento titul klade důraz na náročné taktické bitvy či reaktivní příběh. A jak sami uvidíte, vývojáři si dávají záležet i na utváření postav a možnostech úpravy.

V jakémkoliv RPG, jako je třeba právě Wasteland 3, je vytváření postav, konkrétně získávání jednotlivých dovedností, nesmírně důležité. Systém Quirk vám umožní vybavit postavy vlastnostmi, které přinesou stejně silné škody. Budete si muset pečlivě vybrat, které vlastnosti chcete mít, protože vždy něco stojí. Naštěstí si inXile dává pozor na to, aby vaše statistiky byly co nejvíce viditelné a srozumitelné. Měli byste mít všechny informace potřebné pro rozumné rozhodnutí ohledně svých dovedností. A pokud budete potřebovat pomoc při vymýšlení zajímavých kombinací, výše uvedené video obsahuje několik užitečných rad.

Wasteland 3 se také dočká zásadní změny soubojového systému. Místo toho, abyste se rozhodovali, kdo půjde kupředu, posunete jedním klikem rovnou celou skupinu. To znamená, že budete moci najednou i spouštět komba a vaši nepřátelé se budou stejně jako vy pohybovat skupinově. Tento krok se jeví jako chytrý tah, protože by mělo být mnohem snazší naplánovat útoky a udržet váš tým flexibilní v žáru bitvy.

Video mimo jiné ukazuje některé z dostupných kosmetických možností přizpůsobení. Většina z nich se točí kolem vašeho bojového tanku Kodiak. Je však pravděpodobné, že podobné možnosti dostanete i u vybavení, které bude váš tým využívat.

Wasteland 3 dorazí na trh 28. srpna/augusta pro PC, PS4 a Xbox One. Zároveň rovnou zamíří i do knihovny Xbox Game Pass pro konzoli a PC.