Asi vám nemusím připomínat, že se Infinity Ward u svého nejnovějšího Call of Duty: Modern Warfare rozhodlo jít s trendy a zavedlo do hry systém sezónního obsahu i monetizační model v podobě Battle Passu jako má Fortnite, PUBG, Apex Legends či jiné hry. První sezóna Call of Duty: Modern Warfare však neodstartovala hned po vydání hry, nýbrž až v prosinci/decembru. Naštěstí jsme na druhou sezónu tak dlouho čekat nemuseli.

Druhá sezóna Call of Duty: Modern Warfare by měla začít již dnes 11. 2. Podle příspěvku na blogu vývojářů přinese nové mapy, zbraně, herní režimy, mise, operátory a samozřejmě i Battle Pass plný kosmetických doplňků. Pojďme se tedy podívat na to nejdůležitější, co nás čeká.

Nejdříve začneme mapami. V druhé sezóně se dočká svého návratu mapa Rust, kterou jste mohli navštívit v kampani Modern Warfare 2. Jde o ropný vrt uprostřed pouště, kde se dá dobře využívat prostředí. Navíc zde naleznete vysoké objekty ideální pro překvapivý útok. Mapa bude dostupná pro klasický multiplayerový režim a Gunfight, tedy pro 6v6 i 2v2 boje.

Rádi chodíte nakupovat? Tak to vás bude Call of Duty: Modern Warfare díky nové mapě Atlas Superstore bavit ještě víc než kdy předtím. Atlas Superstore je úplně klasický sklad supermarketu s regály, vysokozdvižnými vozíky a všemi ostatními věcmi. Pod palcem ho má nový správce, síly Al-Qataly a místo střepů z rozbité sklenice od okurek se po zemi povalují nábojnice. Bohužel zde musím zklamat fanoušky režimu Gunfight. Mapu naleznete pouze v klasickém multiplayeru.

Když už jsme u toho nakupování zmíním i mapu Bazaar, která bude k dispozici v režimu Gunfight a zavede vás do ulic Urzikstánu. Těšit se můžete na symetrické rozložení mapy, díky čemuž získáte „příležitosti pro velké okamžiky a epické hry.“

Poslední novou mapou dostupnou na začátku sezóny potom je Zhokov Boneyard ležící ve Verdansku, kde se střetnete s nepřáteli ve vyřazených částí letadel a budete se snažit ovládnout všechny kontrolní body. Mapa bude dostupná v režimu Ground War.

Na začátku sezóny nás čekají dva nové režimy pojmenované Gunfight Tournaments a Call of Duty League Ruleset Playlist. Později budou následovat další. První zmíněný přináší 2v2 bitvy pro 32 týmů, ale je dostupný jen po omezenou dobu. V druhém jmenovaném si zase vyzkoušíte hru s pravidly Call of Duty League.

Do hry dnes také dorazí nový operátor Ghost, útočná puška Grau 5.56 a SMG Striker 45. Všechny tyto položku budete moc získat prostřednictvím Battle Passu, jenž se rozděluje na tři druhy. Battle Pass zdarma vám ze zmiňovaných položek nabídne pouze zbraně. Klasický Battle Pass i operátora Ghosta. A Battle Pass Bundle vám odemkne prvních 20 úrovní.

Ve hře budou zároveň po startu sezóny dostupné nové mise a zkoušky, jež vám pomůžou se získáváním XP bodů a se zvyšováním vašeho ranku. Držitelé Battle Passu navíc dostanou přístup k speciálním misím operátora, kde pro vašeho operátora můžete získat jedinečné vybavení.

Výše zmiňovaný obsah není ani zdaleka všechno, co nám má druhá sezóna Call of Duty: Modern Warfare přinést. Jde jenom o pár nejdůležitějších věcí, které do hry dorazí dnes. V průběhu sezóny nás potom čekají další mapy, operátoři, herní režimy, zbraně a mnoho dalšího.