Zítra to budou dva týdny, co vyšla nová generace PlayStationu na vybraných trzích. Do Evropy a České republiky se konzole dostala teprve minulý čtvrtek, kdy si hráči měli stáhnout první aktualizaci systému. Nyní Sony připravila druhý update firmwaru s označením 20.02-02.26.00, předešlá verze je 20.02-02.25.00.

Patch má 868 MB, tedy stejně jako týden stará aktualizace. Společnost Sony v současné době neinformovala, k čemu 20.02-02.26.00 slouží. Víme akorát, že jde o aktualizaci pro zlepšení výkonu systému. To jinými slovy znamená opravu chyb a vylepšení systému, aby byl stabilnější.

Hráči doufají, že budou odstraněny problémy se zasekáváním fronty při stahování her, stejně tak občasné sekání integrovaného PlayStation Store. Někteří se těší i na eliminaci hluku mechaniky při vložení Blu-ray disku. Někdo hlásil také problém, když je konzole v úsporném režimu - prý nejde vzbudit.

V době psaní mi PS5 nenabídla možnost stáhnout novou aktualizaci systému. Vypadá to, že Sony rozšiřuje firmware postupně.

Přečtěte si také: PlayStation investoval do reklamy nejvíce z herního průmyslu