V druhé řadě seriálu The Last of Us se mohou objevit věci, které se nedostaly do původního příběhu hry The Last of Us Part 2. Neil Druckmann z Naughty Dog v novém rozhovoru detailněji popsal Lost Levels, řadu vystřižených úrovní.

Tyhle úrovně hodlají vývojáři přinést hráčům v nedávno oznámeném The Last of Us Part 2 Remastered. Druckmann by rád minimálně jeden prvek z tohoto obsahu použil v druhé sérii seriálu. Jeho natáčení ale ještě ani nezačalo a vše se může změnit. Proto nechtěl být konkrétní.

„Lost Levels jsou do značné míry zaměřené na to, aby nabídly vhled do původního vývoje The Last of Us Part II a prohloubily povědomí fanoušků o tvůrčí práci studia,“ vysvětlil Druckmann v rozhovoru pro Entertainment Weekly. Tyto úrovně nemají nic společného se seriálem.

Lost Levels nebudou dokončené. Obsáhnou interaktivní prvky. Prostřednictvím nich se z komentářů tvůrců dozvíme o jejich záměrech, o tom, co se v dané sekvenci dělo, a nakonec i o tom, proč byla vystřižena. Jako příklad slouží rozšířená scéna z večírku v Jacksonu s více informacemi o životě Ellie ve městě. V oznamovacím traileru remasteru můžeme ještě vidět, jak Ellie sleduje něco do Mountain General Store nedaleko Jacksonu.

Díky práci na remasteru si měl Druckmann osvěžit vzpomínky, což mu pomůže při řešení scénáře druhé řady seriálu. Na té opět pracuje s Craigem Mazinem. Natáčení pravděpodobně začne poté, co Pedro Pascal dokončí druhý díl Gladiátora, aby se mohl v Kanadě znovu stát Joelem. Mezitím chce Bella Ramsey (představitelka Ellie) využít příležitosti a zahrát si The Last of Us Part II Remastered, který vyjde 19. 1. 2024 na PlayStation 5 (později se očekává verze pro PC).

Co se týče dalších projektů Naughty Dog, tak Druckmann odmítl cokoliv komentovat. Když byl dotázán na The Last of Us Part 3, tak řekl, že tenhle svět má hluboce rád stejně jako členové Naughty Dog a fanoušci, ale v současné době nemá nic, co by řekl k budoucnosti série. Nyní se soustředí na The Last of Us Part 2 Remastered a další projekty. Ty nespecifikoval. I když víme, že na remasteru dvojky pracují spíše noví zaměstnanci Naughty Dog. Dříve se spekulovalo o zbrusu nové značce. Druckmann se nevyjádřil ani k samostatné multiplayerové hře The Last of Us, která měla v posledních měsících vážné problémy.