Drama kolem The Sinking City pokračuje. Studio Frogwares varuje fanoušky před nákupem zlevněné PC verze této detektivky na Steamu. Ta se po čase znovu objevila v obchodě Valve, nejde ale o hru, kterou vytvořili vývojáři z ukrajinského týmu.

Detektivka The Sinking City se odehrává v 20. letech v zaplaveném rybářském městečku, je inspirována hrůzami Lovecrafta a vyšla v létě roku 2019. V minulém roce byla ale odstraněna z většiny digitálních obchodů po sporu mezi Frogwares a vydavatelskou společností Nacon (dříve BigBen Interactive). Zástupci Frogwares tvrdí, že jim Nacon odmítl zaplatil domluvenou částku (má jít o milion eur) a z toho důvodu ukončili s francouzským vydavatelem spolupráci. Nacon se bránil s tím, že se je Frogwares snaží zdiskreditovat v očích veřejnosti.

Přečtěte si také: Vydavatel podvedl vývojáře The Sinking City

V lednu letošního roku bylo zjištěno, že Frogwares zjevně ukončili smlouvu s Naconem nezákonným způsobem a The Sinking City se vrátilo do digitálních obchodů. Brzy ale opět zmizelo a zůstalo pouze na Microsoft Store a Originu. V pátek večer se titul vrátil zpět na Steam, má ale jinou URL adresu než původní hra a podle všeho se jedná o starou verzi, kterou se Nacon snaží prodávat ve slevě za 16 eur.

Uživatelské recenze The Sinking City na Steamu upozorňují na starou verzi hry bez dodatečného obsahu, achievementů nebo cloudového úložiště. To je nejspíš důvod, proč Frogwares na sociálních sítích varují hráče. Uvidíme, zda se v pondělí dozvíme nějaké nové informace.

Nedávno na PlayStation 5 vyšla vylepšená verze The Sinking City od Frogwares. Jelikož ale původní PS4 verzi vydal Nacon, tak studio nemůže majitelům hry nabídnout bezplatné vylepšení.