Už jsme si zvykli, že obě hlavní značky studia BioWare mají svůj oficiální den. Zatímco den Mass Effectu připadá 7. listopad/november alias N7 Day, pro příznivce fantasy série Dragon Age je vyhrazen 4. prosinec/december. Tedy dnešek. A tak tu máme novou, byť dost krátkou ukázku z očekávaného čtvrtého dílu.

Mnozí dosud předpokládali, že hlavním zasazením dlouho vyvíjeného RPG Dragon Age: Dreadwolf bude Tevinter. Nové video ale odhaluje, že se při hraní podíváme i do dalších částí Thedasu. Upoutávka s prostým názvem Thedas Calls, která nemá ani minutu, láká na Rivain, pevnost Šedých strážců Weisshaupt a jižní Anderfels, případně Antivu a jeho přístavní město Treviso. Všechny tyto lokace jsou nám přitom ukázány nejen na stylizované a animované mapě, ale také v letmých záběrech ze samotné hry, kterou pohání engine Frostbite.

Nutno ale podotknout, že mnozí také doufali, že touto dobou už uvidíme něco víc. Znovu se tedy zdá, že Dragon Age: Dreadwolf vzniká v dost nesnadných podmínkách a že si na hru ještě počkáme, přestože už má mít za sebou několik let vývoje a pár restartů celého herního konceptu. To potvrzuje samotný závěr nového videa, jehož prostřednictvím nám tvůrci sdělili, že k plnohodnotnému odhalení nového Dragon Age dojde až v létě příští roku. Protože oznamovat, kdy někdo něco oznámí, je teď očividně v módě. Podle zprávy BioWare na oficiálním webu, která nabízí i nové kresby od komunitních tvůrců, můžeme očekávat trailery, gameplay a samozřejmě datum vydání.

O tom, že se Dragon Age: Dreadwolf opravdu chystá, odteď alespoň svědčí i spuštění produktové stránky hry na různých platformách. Třeba na Steamu ale nelze najít nic moc nového, pokud pomineme následující popisek:

„Vítá vás Dragon Age: Dreadwolf. Vstupte do Thedasu, energického světa nehostinných divočin, zrádných labyrintů a třpytivých měst, kde o kruté boje a tajná kouzla není nouze. Jeho osud balancuje na hraně.

Thedas potřebuje nového vůdce. Někoho nečekaného. Utvoříte odvážné společenstvo a postavíte se přicházející bouři. Přátelství, drama i milostná dobrodružství – to vše si užijete měrou vrchovatou, až se pokusíte z neobyčejných jednotlivců vytvořit výjimečný tým. Staňte se vůdci a zažehněte maják naděje v těch nejtemnějších okamžicích.

Kompletní představení v létě 2024.“

Produktová stránka na Steamu mimo jiné potvrzuje, že i když jsou popisky v obchodě přeložené do češtiny, Dragon Age: Dreadwolf nenabídne oficiální českou lokalizaci. Což by nejspíš nemělo nikoho příliš překvapovat, protože prvním i posledním dílem série, který byl oficiálně přeložen do našeho mateřského jazyka, je kultovní první díl s názvem Dragon Age: Prameny. A ten vyšel už v roce 2009.

Po roce 2010, přesněji po vydání Mass Effectu 2, pak stejná situace nastala na poli sesterské sci-fi ságy. A o MMORPG Star Wars: The Old Republic, jehož vývoj nedávno převzalo studio Broadsword Online Games, se snad ani nemá cenu zmiňovat. EA jako vydavatel a vlastník BioWare si zkrátka na lokalizaci her od bývalých mistrů RPG žánru do jazyků menších evropských zemí už pěkných pár let nepotrpí.