Na jaké platformy vyjde Dragon Age 4? O tom se v posledních hodinách čile spekuluje. Na profilu hlavního designéra z BioWare bylo nalezeno, že pokračování akčního fantasy RPG vynechá starou generaci konzolí.

Přechod na nový hardware je pro vývoj her přirozený, ovšem mnoho společností se zatím nechce rozloučit s rozsáhlou základnou hráčů na PlayStationu 4 a Xboxu One. Zejména v době, kdy je nedostatek kusů PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S.

Například EA za několik týdnů vydá Battlefield 2042 jak na PS5 a Xbox Series X/S, tak na PS4 a Xbox One. Stejně tak exkluzivní hry pro PlayStation na rok 2022, jako jsou Horizon: Forbidden West, God of War a Gran Turismo 7, budou na obou generací konzolí od Sony.

V případě Dragon Age 4 v rozhodnutí zaměřit se na počítače a next-gen konzole může hrát skutečnost, že hra vyjde nejspíš až v průběhu roku 2023.

Připomeňme, že v květnu letošního roku od BioWare dorazil Mass Effect: Legendary Edition. Kolekce se ale nedočkala nativní verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Místo toho šlo o zpětnou kompatibilitu v rámci PS4 a Xbox One verzí.