I když Dota 2 u nás není v takové oblibě jako konkurenční League of Legends, hru hrají denně miliony lidí a vývojářskému týmu to nebraní, aby hru nadále vylepšovali a upravovali. Včera se Dota 2 dočkala asi jednoho z největších updatů posledních let s názvem Outlanders a změn je opravdu spousta. Proto si zde nebudeme rozebírat každou do detailu, ale podíváme se pouze na ty hlavní. 

První a asi na první pohled největší změnou jsou dva noví hrdinové a tím je Void Spirit a Snapfire, kteří nám byli představeni již během International 2019 svými celkem povedenými a vtipnými trailery. Zatím co Void Spirit je hrdina na blízko a využívá celkem velké mobility díky své ultimátní schopnosti, tak Snapfire je takový opak. Jedná se o babičku jezdící na drakovi, která střílí na dálku ze své pistole a kanonů. Oba hrdinové jsou již odemknutí jak do klasické hry tak do ranked her, takže si je může vyzkoušet každý, kdo hru zapne. 

Další velkou změnou je mapa. Ta se mění každý rok. Tentokrát je to dosti zajímavé. Side shop na lajnách byl odebrán a místo něj jsme se dočkali nového typu budovy jménem Outpost. Ten se odemkne během desáté minuty hry a je pro oba týmy neutrální, tedy do doby, dokud jeden z týmů budovu neobsadí. V tu chvíli se na budovu dá teleportovat a zároveň má vizi na blízké okolí. To ovšem není všechno. Pokud s týmem vlastníte minimálně jednu věž po uplynutí časového limitu, váš tým dostává bonusové Xp. 

Dobrá zpráva pro supporty je navíc i to, že si již nemusí na začátku hry kupovat couriera. Toho má totiž nově již od začátku hry každý soukromého, takže nehrozí dlouhá přetahovaná s vaším spoluhráčem o to, kdo ho dřív použije. Navíc ani wardy již nestojí žádné peníze, tudíž jedině lépe pro každého supporta.

A když jsme u těch itemů, tak do hry jich nově přibylo dokonce 62, ovšem má to svůj háček. Žádný z nově přidaných itemů se totiž nedá koupit, nýbrž vám nově může padnou z neutrálních creepů v lese. Ano, každý hráč má po 5 minutách hry 10% šanci na to, že mu padne jeden z neutrálních itemů podle minuty hry. Itemy totiž padají podle tier od 1 do 5 a to v závislosti na čase hry. Předměty jsou zajímavé a rozhodně mění pravidla hry. Itemy se sice nedají prodat, ovšem když vám padne něco, co se vám zrovna nehodí, tak se to dá darovat spoluhráči

Zajímavou změnou je nově možnost dosáhnout i levelu 30 oproti původním 25. Pokud se vám to podaří, odemkne se celý strom dovedností a ne jen ty, co jste si během hry vybrali. Velkou změnou si prošla i spousta itemů a hrdinů. Pokud vás zajímají podrobnosti těchto změn, tak stačí kliknout ZDE. Je tu někdo, kdo hraje Dotu 2 a jak se vám změny líbí?