V městečku TomarangThe Sims 4 to hýří životem ve dne i v noci. Hlavně díky spoustě bytových domů, které se nachází ve všech čtvrtích. Tvůrci si dali záležet, aby trailer udělal patřičný dojem. Jak to bude ve skutečnosti, se dozvíme sice až za tři týdny, ale tvůrci se rozhodli nás nalákat ještě víc novým gameplay trailerem. Ten nás prostřednictvím jedné z rodin, které Tomarang obývají, seznamuje s novým typem pozemku a jeho funkcemi.

Z obou trailerů je již jasné, že si můžete vybrat, jestli budete majitelem, nebo nájemníkem. Pravá sranda nastává v režimu stavby. Nové funkce vám dovolují oddělit jednotlivé bytové jednotky od sebe, případně nastavit společné prostory pro všechny nájemníky. Objekty bude moc obývat celkem až šest domácností po osmi simících, což čítá celkem čtyřicet osm simíků na jednom pozemku.

Jako majitel objektu se budete muset starat o blaho svých nájemníků, zároveň si ale můžete určit pravidla, ať už globální, nebo pro každou bytovou jednotku zvlášť. Proto tyto nové funkce využijí například hráči, kteří mají rádi vícegenerační rodiny. Můžete totiž nastavit jednotlivé nájmy na nulu a prarodičům vyhradit pokoj v přízemí, tetu ubytovat v zahradním domku a bratranec dostane pokoj v zrekonstruované dílně.

Čím více budou nájemníci spokojení, tím více poroste vaše reputace a získáte tak možnost ubytovat prestižnější nájemníky. Zároveň pokud nebudete spokojeni s nájemníky, budete oprávněni je z bytu vyhodit, ať už proto, že dělají moc velký hluk, nejsou čistotní anebo vám neplatí nájem včas. Na neplatiče si zároveň můžete zavolat vymahače dluhů, který jim zabaví něco z jejich majetku a vám se tak vrátí peníze.

Pokud vás zajímají další zajímavé funkce, můžete se podívat na trailer k odhalení a přečíst si náš předchozí článek, kde je shrnuto vše podstatné o nadcházejícím rozšíření. Dodatek Nájemní bydlení vychází již 7. 12. 2023 a pokud si ho pořídíte do 18. 1. 2024, čeká vás opět digitální bonus v podobě grilu a dvou dekorací.