Aktualizace: Tim Willits svůj tweet před chvíli smazal. Že by opravdu prokecl něco, co neměl?

Nedávné oznámení remasterovaného Crysis potěšilo řadu fanoušků. Už jenom ale krátce po úniku a následně oficiálnímu teaser traileru padaly dvě otázky - bude multiplayer? A co Crysis Warhead? Odpověď na první otázku jsme dostali pomocí oficiální tiskové zprávy, která multiplayer vůbec nezmiňuje. S případným Crysis Warhead je ale situace trochu složitější.

Tisková zpráva totiž zmiňuje singleplayerové kampaně - v množném čísle - což může znamenat lecos. Může jít o velmi mírně odlišené verze zvlášť pro PC a konzole (a Switch), podobně jako je tomu v případě originální hry. Na PC byl k dispozici rychlostní mód pro nanooblek a některé náročné mise se nedostaly do konzolových verzí (jmenovitě například mise s VTOLem). Případně by právě mohlo jít o nepřímé potvrzení remasteru Crysis Warhead. Tedy singleplayerového příběhového datadisku pro původní hru.

Debatu o Crysis Warhead navíc rozvířil i Tom Willits ze Saber Interactive. Ten na remasteru také pracuje a na svém Twitteru zmiňuje, že je rád, že jsou lidé nadšeni a brzy se dozvíme více informací o remasterech. Opět v množném čísle. Pořád je možné, že se mluví zvlášť o každé verzi hry, ale není to úplně standardní přístup.

Tak či onak, případný remaster Crysis Warhead by dával dokonalý smysl. Obě hry - respektivě základní hra a datadisk - využívaly povětšinou stejné assety a podobné prostředí, přičemž je Warhead neprávem pozapomenutý, byť mezi fanoušky extrémně oblíbený přídavek, který mnozí považují za tu kvalitnější část celého Crysis.