Brněnské studio CBE Software odložilo svůj připravovaný psychologický horor Someday You'll Return. Původně měla hra ve verzi pro počítače vyjít již 14. 4. 2020. Kvůli dopadu koronaviru a pravidel sociálního distancování bude titul dostupný o necelý měsíc později, konkrétně 5. 5. 2020 s českými titulky. Koncem roku by měla hra dorazit na PlayStation 4 a Xbox One.

„Rozhodnout o odkladu Someday You'll Return bylo pro nás velmi obtížné. Testování beta verze šlo skvěle, hra je téměř připravena k vydání a opravdu jsme se těšili, že ji tento měsíc vydáme,“ píše v tiskové zprávě Jan Kavan, spoluzakladatel společnost CBE Software. Za menší odklad může karanténa, která neumožnila dokončit nahrávky.

„Nejdůležitější je, aby každý zůstal v bezpečí a udělat vše pro to, aby se minimalizovalo šíření nemoci Covid-19. I když jsme zklamáni, musíme na vydání počkat, zdraví a bezpečí všech zúčastněných je prvořadé,“ dodal Kavan s tím, že původně mysleli, že budou muset titul odložit na delší dobu, než se situace ve světě nezlepší. Naštěstí pracovali na moderních organizačních nástrojích a technologiích, které jim pomohou dokončit nahrávky, aniž by se museli všichni sejít ve studiu.

V temných moravských lesích budete pátrat po dceři

CBE Software jsou autoři adventury J.U.L.I.A.: Among the Stars. V Someday You'll Return hráče zavedou do moravských lesů, kde bude po pohřešované dceři pátrat hlavní hrdina Daniel. Není to poprvé, co Stela utekla. Ale tentokrát je otec nesvůj a cítí se podivně. Rozhodne se vrátit do těchto míst, i když přísahal, že se do lesů už nikdy nepodívá. Při hledání se začnou dít podivné věci a vyděšený Daniel začne zpochybňovat samotnou realitu a odhalovat tajemství, která měla zůstat pohřbena.

„V lese potkáte zvláštní lidi, kteří vám pomohou pochopit pravý důvod, proč Stela utekla,“ tvrdí vývojáři a zmiňují, že máme prožít strach, lži a odmítnutí minulosti. „I když příběh obsahuje silné hororové prvky, nejsou to vždy nejzjevnější příšery, které jsou nejděsivější,“ přibližují vývojáři Someday You'll Return.

CBE Software nevytvořili duplikát českého prostředí. Místo něho zachytili jeho atmosféru a přidali známé památky, které můžete v osobně navštívit. Hra nabídne i výrobu a opravu věcí, vaření lektvarů z květin a hub, interaktivní prostředí a smartphone s možností využívat ho jako GPS, zavolat někomu nebo komunikovat prostřednictvím SMS. V tiskové zprávě se dočteme i o karmě, kdy vaše činy mají následky a mohou ovlivnit konec hry.