Ostrovy Everon a Arland, na nichž se odehrává Arma Reforger, disponují krásnou přírodou a reáliemi inspirovanými socialistickým Československem. A nyní se tato inspirace konečně promítá i do obyvatel, které lze při hraní potkat, a do vozového parku. Zásluhou nově vydané aktualizace 1.1 s názvem Resistance Ops se totiž do hry dostávají automobily Šárka S1203 a S105, které vycházejí z klasických škodovek. Došlo také na civilní oblečení, které je určené především pro místní partyzány.

Odboj proti sovětským invazním silám navíc hraje hlavní roli v rozšíření kooperativního režimu Combat Ops na Everon. Dosud bylo možné dynamický mód Combat Ops, jenž lze s přimhouřenýma očima a s notnou dávkou trpělivosti hrát i o samotě, hrát jen na Arlandu, nyní ale podporuje i hlavní dějiště Army Reforger. Až s čtyřmi přáteli či náhodnými spoluhráči tak můžete na Everonu bojovat proti umělé inteligenci, ničit cíle, přepadávat základny a plnit další druhy úkolů s cílem osvobodit ostrov.

Na obou ostrovech by navíc mělo být odteď možné pozorovat kvalitnější osvětlení, které se týká interiérů i exteriérů a které přináší lepší barvy, přirozenější blokování slunečního svitu rostlinami nebo nové mraky s pestřejšími a autentičtějšími tvary. A když je zataženo, mraky vrhají výraznější stíny.

Ke zlepšení došlo rovněž v oblasti umělé inteligence. Ta je nyní schopná více taktizovat, vyhledávat krytí, pokud je pod palbou, nebo využívat kouřové granáty při pomoci postřelených spolubojovníků. Všechny tři frakce pak zásluhou aktualizace 1.1 dostaly nové zbraně, přepracované modely zbraní a vylepšené varianty. Konkrétně jde o US M16A2 Carbine, lepší puškohledy pro americké a sovětské frakce či rozšířený arzenál partyzánů, v němž najdeme například kulomet UK-59L, střílnu NSV a ozbrojenou variantu auta UAZ.

Kompletní seznam změn, jež zahrnují i úpravy systémů rádia, respawnu nebo zásob, najdete na oficiálním webu. Některé z novinek, které update 1.1 přináší, pak můžete vidět i v krátké upoutávce, na níž zaujme především český dabing partyzánů. Na Everonu se koneckonců mluví česky, takže je hezké slyšet, že svůj rodný jazyk využívá i rozšířená frakce FIA. A to nejen ve videu, ale i ve hře. Při hraní módu Combat Ops na Everonu je konkrétně možné v rádiu slyšet česky namluvené instrukce i hlášení o potenciálně zajímavých místech a situacích.