V posledních dnech otřásla světem battle royale střílečky Apex Legends zpráva o vypnutí mobilní verze, která zpočátku vypadala velice ambiciózně. Také měl být zrušen singleplayerový titul z tohoto univerza. Tyto projekty sice zanikají, ale původní hra konečně obdrží žádanou novinku, která dorazí spolu s novou sezónou zvanou Revelry už 14. února. Je jí týmový deathmatch.

Apex Legends se již delší dobu neomezuje pouze na režim battle royale. Už v roce 2021 byl titul obohacen o zápasy tří hráčů na tři v rámci režimu arén. Jedním z jeho cílů bylo mimo jiné umožnit hráčům, aby se ve hře zlepšili, vyzkoušeli si různé zbraně, schopnosti postav a taktiky, nicméně tento cíl nebyl tak úplně naplněn, jak uznávají samotní vývojáři. I právě proto do hry brzy zamíří týmový deathmatch.

V tiskové zprávě stojí, že deathmatch bude dostupný pouze první tři týdny od spuštění nové sezóny – pravděpodobně z důvodu, aby si tvůrci ověřili, zda je o mód skutečně takový zájem, jak se zdálo. Osobně ale věřím tomu, že pokud by se stal u hráčů oblíbeným, pak nebude jediný důvod, aby ve hře nezůstal i nadále.

Začátkem března bude odhalen další herní mód, kterým je Mixtape. Jednat by se mělo o kombinaci deathmatche s oblíbenou mechanikou Gun Run či obsazováním kontrolního bodu.

PŘEPRACOVANÉ TŘÍDY POSTAV

Spolu s novou sezónou vývojáři hodlají vypustit i remaster tříd hrdinů. Ty ve hře momentálně slouží spíše na okrasu, než že by měly nějaký konkrétní význam, ale to se brzy změní. Každá ze tříd bude mít své speciální bonusy, jež například ovlivní způsoby, jakými může hrdina oživovat spoluhráče nebo interagovat s bednami se zbraněmi.

Tříd bude po změně celkově pět:

  • Assault
  • Recon
  • Skirmisher 
  • Controller
  • Support

Očekávat mimo jiné máme také drobná vylepšení, nebo naopak zeslabení, některých postav, mezi nimiž jsou léčitelka Lifeline, technologický mág Seer nebo Wraith se schopností teleportace. Detaily budou odhaleny spolu se spuštěním sezóny.