Podívejte se na trailer, který vám představí příběh dnes vydaného remaku hry XIII. Studio PlayMagic si pro nás připravilo tuhle FPS komiksovou klasiku z roku 2003 v naprosto novém grafickém kabátku. Díky síle moderní 3D grafiky byly všechny vizuální prvky hry vylepšeny do nového uměleckého směru, který však chce respektovat jeho předlohu, včetně ikonického a stylového cel-shaded vzhledu. Můžeme se také těšit na úpravu samotné hratelnosti, která by měla mimo jiné překvapit i zkušené hráče obeznámené s původní hrou. 

Přečtěte si také: 11 nových her do Xbox Game Passu a katalog EA Play

V tomto remaku světově proslulé střílečky z pohledu první osoby hrajete za muže, který ztratil paměť a snaží se odhalit svou minulost a tím odhalit jedno z největších spiknutí v historii Spojených států amerických. Tento příběh znají dobře fanoušci stejnojmenného komiksu. Právě prvních pět dílů komiksu tato cell-shadová střílečka adaptuje. Těšit se můžeme na 34 různých lokací. Budeme tak bojovat na pláži v Brightonu, vojenských základnách, ale třeba také v Grand Canyonu. Remake také přinese speciální bitvy pro lokální multiplayer až pro čtyři hráče. 

XIII remake je k dostání již dnes pro PlayStation 4, Xbox One a PC. Později v roce 2021 vyjde také verze pro Nintendo Switch.