Po několika akcích s tématikou Star Wars, Marvelu a Disney ve Fortnite se v Epic Games a Disney chystají na významný tah. Myšák koupil akcie Epic Games v hodnotě 1,5 miliardy dolarů, což je jeho dosud největší investice ve videoherním světě. Ze spolupráce vzniknou nové hry v Unreal Enginu, které budou dle všeho samostatnými zážitky jako je tomu u Fortnite v případě LEGO Fortnite, Rocket Racing a Fortnite Festival.

V tiskové zprávě se dočteme o vytvoření jakéhosi trvalého universa s obsahem, postavami a příběhy od Disneyho, Pixaru, Marvelu, Star Wars, Avatara a dalších. V tomhle světě mají uživatelé hrát, sledovat, nakupovat a sdílet své zážitky. Následná vyjádření zástupců obou stran naznačují vytvoření těchto světů ve Fortnite.

„Naše vzrušující spolupráce s Epic Games spojí oblíbené značky a franšízy Disney s nesmírně populárním Fortnite v novém herním a zábavním universum,“ uvedl v tiskové zprávě generální ředitel Disney Bob Iger. „Jedná se o vůbec největší vstup Disney do světa her, který nabízí významné příležitosti k růstu a expanzi. Nemůžeme se dočkat, až fanoušci zažijí příběhy a světy Disney, které milují, novým a revolučním způsobem.“

Tim Sweeney, generální ředitel Epic Games, na adresu Disney uvedl, že jde o jednu z prvních firem, která věřila v potenciál spojení svých světů s Fortnite. „Teď spolupracujeme na něčem zcela novém, abychom vytvořili trvalý, otevřený a interoperabilní ekosystém, který spojí komunity Disney a Fortnite.“

Josh D'Amaro, prezident Disney Experiences, mluví o spojení jejich neuvěřitelné sbírky příběhů a zážitků pro rozsáhlé publikum způsobem, o kterém dosud jen snili. „Špičková technologie Epic Games (Unreal Engine, poz. redakce) a otevřený ekosystém Fortnite nám pomohou oslovit spotřebitele, ať už jsou kdekoli,“ dodal.

Informace o datu spuštění a platformách zveřejněny nebyly. Společnosti pravděpodobně cílí na všechny hlavní platformy, tedy počítače, konzole a mobily. Zatím se podívejte na krátkou upoutávku. Ta naznačuje vytvoření ostrovů, kde hráči najdou jednotlivé zážitky od celé společnosti Disney.