Remake dobrodružství Myšáka v Pustině, říše zapomenutých postav od Disney, má stanovené datum vydání. Společnost THQ Nordic přislíbila, že Disney Epic Mickey: Rebrushed vydá po letních prázdninách.

Disney Epic Mickey: Rebrushed bude pro všechny hráče dostupný od 24. 9. tohoto roku ve verzích pro Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5, PC a Nintendo Switch. Cena hry byla stanovena na 60 eur. Za předobjednávku si zahrajete o 24 hodin dříve a získáte balíček kostýmů s oblečky pro Mickey Mouse podle kultovních filmů Parník Willie a Statečný krejčík, stejně tak dres fotbalisty.

„Jako Mickey se ponoříte do fantaskního světa a vyzbrojeni štětcem a ředidlem udáte směr svému dobrodružství a utvoříte osud tohoto alternativního světa. Každý tah vašeho kouzelného štětce je důležitý! Pomocí barvy vraťte krásu a harmonii a pomocí ředidla pozměňte své prostředí a odhalte skrytá tajemství. Vaše rozhodnutí ovlivní Mickeyho osud a změní výsledek této umělecké odyseje. Stanete se epickým hrdinou, kterého Pustiny potřebují?“ dočteme se v popisku hry.

Disney Epic Mickey: Rebrushed láká na objevení různých ikonických postav, jako je šťastný králík Oswald, první výtvor Walta Disneyho, zatímco budete putovat po Pustinách. Sbírejte virtuální špendlíky Disney, řešte kreativní výzvy a objevujte tajemství – to vše během průzkumu klasických plošinovkových úrovní inspirovaných animovanými filmy a krátkými videi.

Disney Epic Mickey původně vytvořil Warren Spector. Moderní podobu mu dává studio Purple Lamp, které je podepsáno za SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake.