Už jen dny zbývají do globálního spuštění hry Diablo Immortal pro Android, iOS a PC. Blizzard o titulu mluví jako o nejambicióznějším Diablu, které bude zdarma, ale přesto bude dostávat spoustu nového obsahu. Zároveň ale bude obsahovat také mikrotransakce, a právě ty jsou problémem.

Diablo Immortal nebude dostupné v Belgii a Nizozemsku kvůli loot boxům. Dokud se omezení hazardu v těchto zemích nezmění, tak mají místní hráči smůlu.

O zařazení loot boxů mezi hazard rozhodla belgická komise v roce 2018 a doporučila trestně stíhat společnosti, které ve svých hrách nadále prodávají obsah.

Na druhou stranu, v březnu letošního roku došlo v Nizozemsku k významnému soudnímu případu. Soud konstatoval, že loot boxy nejsou vždy v rozporu s tamními zákony o hazardu. Přesto ale Blizzard v této zemi nebude Diablo Immortal spouštět.

Manažer Blizzardu poté varoval před pokusy o stažení hry z obchodu s aplikacemi v jiném regionu. Může to vést k zákazu hraní.

Místní hráči se diví, proč Blizzard hru nespustí a pouze nevypne loot boxy. Objevují se názory, že Diablo Immortal bude hodně propojené s mikrotransakcemi.

Všude jinde vyjde Diablo Immortal již 2. 6. letošního roku.