Devil May Cry 5 to jest hra, ve které najdete pořádnou nálož akce, stylové momenty a parádní gameplay. To vše ještě doprovázené parádní muzikou dalo dle mě vzniknout jednomu z nejlepších titulů roku 2019. A právě tahle pecka k nám míří se svojí speciální edicí, která vychází pro konzole nové generace.

Jelikož verze pro Xbox Series X/S dorazí již dnes, 10. listopadu/novembra, vypustili vývojáři do světa zbrusu nový trailer, ve kterém se to rodinnou rivalitou jen hemží. Ještě aby nedošlo na nějaké drama, když se na scéně objevuje Danteho starší dvojče Vergil! Za něho si samozřejmě budete moci zahrát, což jistě dokáže ozvláštnit váš průchod hrou. Navíc Vergil bude dostupný i pro hráče na PS4, Xbox One a PC, jakožto DLC, které dorazí 15. prosince/decembra.

Vergil není tou jedinou novinkou, kterou Devil May Cry V Special Edition nabízí. Do hry totiž míří i dva nové herní módy. Jedním z nich je Legendary Dark Knight. V tomto módu se připravte na pořádnou výzvu, jelikož hordy nepřátel vám zde dají pořádně zabrat kvůli zvýšené obtížnosti. A tím druhým je Turbo mód, který celou hru urychlí 1,2krát.

Z dřívějška víme, že PS5 verze využije funkce ovladače DualSense s haptickou odezvou a adaptivními spouštěmi.

Devil May Cry V Special Edition si zahrajete pouze na konzolích nové generace, což vývojářům umožnilo přijít s technickým a grafickým vylepšením. Těšit se můžete na podporu ray-tracing, až 120 snímků za sekundu a rychlejší načítání díky SSD diskům. Edice vychází 10. listopadu/novembra na Xbox Series X/S. Poté 12. a 19. listopadu/novembra na PlayStation 5. S tím, že později zmíněné datum se týká nás a zbytku Evropy.