Na PC Gaming Show se mimo jiné ukázal i Twin Mirror, nejnovější projekt tvůrců z Dontnod Entertainment. Ti se před několika lety blýskli vynikajícím titulem Life is Strange, ve kterém jsme si v rámci několika epizod zkusili pohrát s časem. Úspěch korunovaný vynikajícím vyprávěním následoval prequel s podtitulem Before the Storm a o rok později i plnohodnotný druhý díl, který představil zbrusu nové hrdiny a příběh protkaný nadpřirozenem.

Na hráče však Life is Strange 2 bohužel nezapůsobilo tak mocně jako jednička, a tak se studio vrátilo zpět k rýsovacímu prknu. Výsledkem bylo představení hry Twin Mirror, které přišlo pár dní po vydání další hry studia, upírského RPG Vampyr. Twin Mirror tehdy zaujalo svou temnější atmosférou a prezentací příběhu. Hráčům tak dala naději, že tento projekt bude přeci jen o něco podařenější.

O Twin Mirror toho ovšem zatím víme málo a ani po traileru nejsme o moc moudřejší. Je však patrné, že si hra, stejně jako předchozí tituly studia, ponese esenci tajemného nadpřirozena.

To zde reprezentuje dvojí osobnost hlavního hrdiny Samuela Higgse. Tento investigativní novinář se vydal do rodného města Basswood, aby se zúčastnil pohřbu svého nejstaršího přítele a uctil jeho památku. Záhy po jeho příjezdu ale ve městě dojde k podivným událostem, jejichž původ se právě Sam pokusí vypátrat.

Ale nebude sám. Na cestě jej totiž doprovodí Double, jeho alter ego, které je vším, čím Sam není. Při pátrání vám bude při ruce coby poradce a, jak to popsali sami vývojáři, permanentní chytrák.

Ve Twin Mirror na nás čeká velmi zajímavý detektivní systém, který, ostatně jako celá hra, pracuje s dualitou. Sam totiž na určitých místech dokáže vstoupit do zdejší verze paláce myšlenek, která mu pomáhá při rekonstrukci událostí. Dedukce však pracuje s tím, že budete při pátrání často přecházet mezi skutečným světem a touto pokroucenou realitou. Jen tak budete moci získat úplný obrázek o tom, co a jak se stalo. Stejně jako u předchozích her od Dontnod se i zde dočkáme možnosti voleb, které ovlivní vývoj příběhu.

Můžeme se tedy těšit na zážitek, který bude prvky Life is Strange kombinovat s daleko temnějším detektivním pátráním. Prozatím nevíme, kdy se hry dočkáme. Podle všeho to už ale nebude dlouho trvat. V plánu je na PC, PS4 a Xbox One.

Na konec pro vás máme dobrou zprávu. Původně měl titul vyjít epizodicky stejně, jako Life is Strange. To se však změnilo a v den vydání dostaneme kompletní, nedělený zážitek.