Společnost Sony aktualizovala oficiální stránky hry Gran Turismo 7 a prozradila důležité podrobnosti o závodech, které si užijeme na PlayStationu 5.

Vývojáři z japonského studia Polyphony Digital u Gran Turisma 7 cílí na 60 snímků za sekundu. Hráči se budou moci kochat propracovanými vozy a tratěmi v rozlišení 4K s podporou HDR a ray-tracingu pro realističtější efekty.

Dále je nám slibováno rychlé načítání díky ultra rychlému SSD disku. „Extrémně rychle se zapojíš do závodů a obdržíš pozvání od přátel. Vybírej bez čekání z rozsáhlé nabídky vozů,“ píše se ve vlastnostech PS5 o Gran Turismu 7.

Těšit se máme také na využití adaptivních spouští a haptické odezvy ovladače DualSense, stejně tak na Tempest 3D AudioTech. Prostřednictvím adaptivních spouští máme poznat kontrast v nastavení brzdového pedálu při různých rozsazích citlivosti, vibrací ABS i plynového pedálu u různých typů aut.

Haptická odezva nám má zase umožnit vychutnat si kontakt pneumatik s vozovkou i jemné nerovnosti na jejím povrchu. Díky zvukovému systému Tempest 3D AudioTech prý rozeznáme pozice vozů i jezdců kolem sebe. „Zaposlouchej se v záznamech do 3D pozičního zvuku a prostorových hloubek a výšek,“ dodává Sony.

Gran Turismo 7 staví na 22 letech zkušeností a přináší nejlepší funkce v historii značky. „Ať už jsi soutěživý závodník, sběratel, tuner, návrhář vzhledů, fotograf nebo fanda arkádové zábavy… s funkcemi inspirovanými minulostí, současností i budoucností série Gran Turismo zažehneš svou osobní vášeň pro automobily.

Od klasických vozů a tratí k opětovnému představení legendárního režimu GT simulace – užij si ty nejlepší funkce z předchozích dílů série. A pokud miluješ závody… pusť se do trénování a soutěžení v šampionátu FIA Championships a režimu Sport.

Gran Turismo 7 je ale víc než jen závodění. V pokročilém režimu tuningu a přizpůsobování můžeš vylepšovat a tvořit, v Autoškole pak zlepšovat své dovednosti a závodní strategie.

Skutečný jízdní simulátor: Seznam se se všemi možnostmi, jež ti skutečný jízdní simulátor nabízí díky novým nástrojům, které ti pomohou vylepšit tvé řidičské schopnosti.

Garáž snů: Sbírej stovky vozů, věnuj se jejich tuningu, upravuj je a závoď s nimi a vytvoř si svou sbírku garáže snů.“

Většina funkcí Garáže snů, FIA Championships a režimu Sport v Gran Turismu 7 má vyžadovat připojení k internetu. Hra nemá stanovené datum vydání, je ale jisté, že v letošním roce nevyjde. Osobně bych závody očekával začátkem roku 2021.