Společnosti Bandai Namco a Supermassive Games se přihlásily o pozornost s druhou kapitolou jejich hororové adventury The Dark Pictures Anthology, která se jmenuje Little Hope. Dočkali jsme se traileru a prvních detailů.

The Dark Pictures: Little Hope vyjde během léta letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hororový zážitek je založen na skutečných událostech, mýtech a legendách. Vše je poté upraveno, aby vznikl vzrušující příběh plný faktů a fikce. Fanoušci se mohou těšit na nové herce. Jedním z nich je anglický herec Will Poulter, kterého známe jako Maze Runnera z Detroit: Become Human.

Každá hra v rámci The Dark Pictures Anthology přinese vlastní příběh a zasazení v interaktivním a filmovém zážitku. Tentokrát na hráče čeká příběh o čtyřech vysokoškolácích, kteří se svým profesorem budou prožívat hrůzy nočních můr v opuštěném městečku Little Hope, zcela izolováni a sami. Utíkat budou před strachem zjevujícím se v husté mlze.

Stejně jako Man of Medan, tak i Little Hope budete moci hrát sami nebo v jednom ze dvou multiplayerových módů. Shared Story vám umožní sdílet celou hru online a projít ji se svým kamarádem. Každému hráči bude vždy během vyprávění příběhu přidělena rozdílná postava. Takový, řekněme, zvrat ovšem nastává v momentu, kdy každý z hráčů sleduje naprosto něco jiného. Vaše postavy se v určitých pasážích samozřejmě budou vyskytovat na stejném místě, ovšem nejednou budou vykonávat naprosto rozdílné úkoly a budou prozkoumávat jiná zákoutí. To do celé hry samo sebou vnáší ještě více napětí, jelikož akce, které učiníte, už nezávisí pouze na vás a osud vašich postav bude nejednou ovlivněn i akcemi vašeho spoluhráče.

Druhý režim Movie Night je pro změnu multiplayerem lokálním, určeným až pro pět hráčů. Máte-li chuť zažít pořádné gaučové drama, pak je Movie Night tou ideální volbou. Každý z vás si vybere postavu či postavy (podle toho, kolik hráčů momentálně hraje), za které chcete hrát, a následně pokaždé, kdy dá hra prostor vašemu charakteru, vezmete společný ovladač a odehrajete si svou část. Na konci každé příběhové části hra navíc vyhodnotí, jak se každý z hráčů rozhodoval a vytvoří o každém takový obrázek dle toho, jak hrou postupoval.

V recenzi na Man of Medan jsme pochválili zpracování příběhu a atmosféru, možnosti v multiplayeru a pestrou znovuhratelnost. Vadily nám dialogové mezery, limitující herní doba a technické potíže. Uvidíme, v jakém světle se předvede Little Hope.