Přes 14 minut dlouhé video nám nabízí možnost seznámit se s egyptskými frakcemi ve strategii Total War: Pharaoh. Video je obohaceno o české titulky, které bude mít i hra samotná. Ta je naplánována na říjen letošního roku pro PC.

Video nabízí ochutnávku skutečné historie a vysvětluje, jak odlišně fungují a bojují jednotlivé frakce. Dozvídáme se o různých egyptských vůdcích, kteří se ucházejí o titul faraóna. My si jednoho z nich vybereme a budeme se snažit s ním obsadit Egypt. Vůdci začínají kampaň v různých částech mapy a s již existujícími vzájemnými sympatiemi.

„Prokaž svou legitimitu a staň se faraónem nebo velkým králem Chetitů a rozšiř svou rostoucí říši na mapě kampaně, která zahrnuje bohatá kulturní centra Egypta, Kanaánu a Anatolie. Můžeš si vybrat z osmi vůdců frakcí, vžít se do jejich jedinečných herních stylů a převzít velení nad různými jednotkami. Ať už okouzluješ dvůr jako bezkonkurenční diplomat, vrháš se do bitvy jako neochvějný velitel nebo rozséváš chaos jako neohrožený vojevůdce, staň se vůdcem, kterého si historie zapamatuje,“ uvádí tisková zpráva.