Už jen pět dnů nás dělí od vydání arkádových závodů Need for Speed Heat, u nichž společnost Electronic Arts očekává, že se prodají 3 až 4 milionů kopií. „Přinášíme to nejlepší z předchozích dílů franšízy, spojujeme silniční závody ve dne s pouličními nočními závody a vracíme se ke kořenům tuningu,“ tvrdil před pár dny generální ředitel Andrew Wilson při pohovoru s investory.

Pokud nedáte na řeči, tak bude nejlepší podívat se na nové video, které přináší 30 minut z hraní. Uvidíte závodění ve dne a v noci, stejně tak blíže poznáte hlavní postavy z příběhové kampaně.

Já si z tohoto materiálu odnáším pocit, že řízení se moc nezměnilo, je stále hodně arkádové, ale nejvíce je viditelné pusté město, kterému chybí život. Takhle by Palm City, které se inspirovalo Las Vegas a Miami rozhodně vypadat nemělo. Připomíná spíše post-apokalyptické město, které nebylo zdemolováno, ale většina obyvatel se odstěhovala.

Každopádně, 24 hodinový cyklus má svět ve hře silně ovlivňovat. Po vizuální stránce vypadá vše dobře. Tak snad zábava, hratelnost a obsah vyváží viditelné nedostatky.

NFS Heat vychází 8. listopadu/novembra pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Přečtěte si více o Need for Speed Heat - launch trailer, systémové požadavky, představení mapy.