Poslední půlrok nebylo o Death Stranding moc slyšet, snad jen to, že vývoj jde dobře a že se v něm objeví i oblíbený Troy Baker. Hideo Kojima sám toho času sdělil své pocity ohledně nadbytečného zveřejňování informací o hře před jejím vydáním, za což není třeba stavět se tzv. na zadní a zkusit oponovat. Když už Kojima něco prozradí, těžko říci, co tím myslí. Stejná situace nastává i nyní, když naznačil, opakuji naznačil, že příští rok by Death Stranding mohlo přijít na pulty obchodů.

V posledním čísle magazínu Famitsu zanechal Kojima jistou zprávu: "Je 2019 rokem Velryby? Prosím, sledujte Death Stranding!" Datum vydání by samozřejmě potěšilo všechny a vzhledem k dobrému toku produkce by to bylo i víceméně logické. Nicméně Kojima je hračička, tudíž tím může myslet i něco jiného. 

Jak uvádí server Twinfinite, podle čínského kalendáře bude příští rok ve znamení Prasete. Zde se tedy koumáci odrazit nemohou. Odkaz na Velrybu je však jasný pro oznamovací trailer z roku 2016, kde byly mrtvé velryby v záběru. Mimoto Kojima před Vánoci sdílel na svém Twitteru video, jež sice neobsahuje nové záběry, ale chce tím zřejmě něco naznačit. 

Jediná jasná věc ohledně vydání Death Stranding je ta, že hra by měla vyjít před letními olympijskými hrami v Tokiu za rok a půl. Hurá?