DayZ, hra která byla dlouhou dobu v early accessu, nedávno vyšla v plné verzi na PC a posléze Xbox, se nyní dostává i na PS4. Pokud tuto hru od českých vývojářů náhodou neznáte, jedná se o survival hru v post-apokalyptické pustině zasažené neznámou epidemií, vy jste jeden z přeživších a proti viru jste imunní… Váš úkol je vcelku prostý a jednoduchý, probudit se další den a být naživu.

To že je DayZ na PS4 nejspíše potěší spoustu hráčů, nicméně je tu jedno velké ALE… Hra na PC dost těží z módů a jak všichni dobře víme, konzole nepodporují modifikace, a to u téhle hry zamrzí. Další věc je framerate a celkově výkon - hráči si na redditu stěžují, že hra na konzoli zkrátka běží hůře než na PC, což je také škoda. V neposlední řadě jsou tu aktualizace a patche. Vývojáři se k tomu vyjádřili s tím, že aktualizace vycházet budou, ale s velkou pravděpodobností se na PC nového patche dočkáme dříve.

Tak jako tak je DayZ i sám o sobě dobrou online hrou a na PS4 si jistě své hráče najde. Dá se předpokládat že vývojáři se pokusí hru více optimalizovat a největším rozdílem mezi PC budou již zmíněné modifikace, tak uvidíme. Co si o tom myslíte vy? Jste rádi, že je DayZ i na PS4?